Днес е : Вторник, 19 Октомври 2021
ИЗБОРИ "2 В 1" 2021

Валентин Атанасов: Заедно можем да постигнем много повече, отколкото ако сме разделени и противопоставени

Публикация 12 Oct, 2021 / akcent.bg

Поздравление от кмета Валентин Атанасов по повод Деня на българската община – 12 октомври!

                      Уважаеми служители на Община Сливо поле,

             Уважаеми кметове и кметски наместници,

                   Уважаеми общински съветници,

                             Скъпи   съграждани!

           Поздравявам   Ви по повод Деня на българската община – 12 октомври!

  Идеята за силно местно самоуправление е заложена още в Търновската конституция от 1879 г. От тогава до днес нашите общини придобива твсе по-голяма самостоятелност, но и повече отговорности.

  На тази дата през 1882 г. в „Държавен вестник“ е публикуванпървият „Закон за общините и градското управление”, който регламентира устройството и дейността на общинските съвети, кметовете и администрацията.

   През 1998 г., водени от желанието да се популяризира дейността на местната власт, да се постигне по-добро обществено разбиране за ролята ѝ в развитието на обществото, както и да се стимулира по-активно гражданско участие в процесите на управление, делегатите от Националното сдружение на общините вземат решение отбелязването на Деня на българската община да бъде на 12 октомври.

    С Решение № 701 от 07.10.2021 г. на Министерски съвет на Република България 12 октомври е обявен за Ден на Българската община и местното самоуправление в България..

   Днес е трудно да си представим една община без активните граждани – дейни участници в местното самоуправление чрез всички лостове на демократичния процес.Самата идея за общност ни подсказва, че заедно можем да постигнеммного повече, отколкото ако сме разделени и противопоставени.

       Уважаеми колеги,

    Благодаря Ви за всеотдайността и професионализма, с които изпълнявате служебните си задължения.Всички ние работим, водени от обществения интерес и наш дълг е да се отнасяме с еднакво старание, както към мащабните инфраструктурни промени, така и към малките ежедневни проблеми на хората.

Пожелавам  Ви здраве, вдъхновение, енергия и много успехи в трудната и  отговорна работа в интерес на жителите на общината.

Честит празник!

ВАЛЕНТИН  АТАНАСОВ

Кмет на Община Сливо поле

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама