Днес е : Събота, 4 Февруари 2023

БСП подозира, че проектът на Петков и Василев се създава за усвояване на еврофондове

Публикация 18 Sep, 2021 / akcent.bg

И преди 20 години имахме едни юпита, но балонът им бързо спихна

    "Кирил Петков и Асен Василев натрупаха опит в служебното правителство, вложиха много енергия, така че имат правото на своите амбиции. Мисля, че на предстоящите избори те ще имат резултат, който ще им позволи не само да участват в парламента, но и да помогнат на следващата управленска конфигурация. Защото партиите на протеста два пъти получаваха такъв шанс от гражданите, но той не беше оползотворен. В същото време обаче искам да предупредя за нещо, преди двайсетина години имахме едни юпита, които дойдоха със своя западен опит и образование, но след дългото надуване на балона, той бързо спихна."  изказа пред БНТ бившият депутат от БСП и член на националния съвет Драгомир Стойнев.

   "Не харесвам думата "проект", той гони печалба и има край. България трябва да усвои 40 млрд. лв. Те трябва да се управляват и усвоят. И след това този субект ще изчезне. Ние искаме тези пари да бъдат инвестирани в промяна на българската икономика и качествено образование, а не някой да ги отклони", каза Стойнев. В отговор на въпрос дали БСП се опасява от конкуренция вляво, Стойнев отговори, че "всички знаят, че БСП е лявата партия".

   Според него президентът Румен Радев дължи на БСП обяснения дали подкрепя начинанието на Петков и Василев, и го призова "да погледне в очите българските социалисти и да каже истината". "БСП откри Румен Радев, издигна го за президент, направи кампанията му, избра го за президент, в най-тежките битки срещу ГЕРБ БСП е била зад Румен Радев и искаме да знаем той подкрепя ли проекта на двамата министри", каза политикът.

   На въпрос ще се промени ли отношението на БСП към Радев в зависимост от отговора, Стойнев отговори: "Ние така или иначе сме заявили, че ще го подкрепим".

Коментари

Маринов  
12:33:54 / 2021-09-18

"Драги" ми,другарю Драго! Опитваш се да говориш като последна инстанция,вменявайки,че си някакъв фактор в политическия ни живот."Не харесвам думата проект."За да изломотиш какво харесваш и какво не,някой трябва да ти е искал мнението за нещо съществено.Един "оратор" от партията на Сл. Трифонов ИТН,се изпъчи и от най високата трибуна в държавата,с вкарани му в устата компрометиращи думи по адрес на министър Кирил Петков,разбуни духовете в пленарна зала на НС. Всички от т. нар. системни партии,протриваха доволни ръце,други от тротоарните партии изпаднаха в ужас.В този ден и час,първата политическа партия,си прочете сама присъдата и резултатите не закъсняха.Тя се сгромоляса от първо на четвърто място, за сега! Другарю,твоята партия колко надолу ще слезе,ще кажат българите на 14-ти ноември! Трябва да те е напуснала съвестта ако си я имал,за да подражаваш на опонентите на президента Р.Радев,който държи над водата уморената "главата" на столетницата!

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама