Днес е : Вторник, 19 Октомври 2021
ИЗБОРИ "2 В 1" 2021

С близо 40 първолака повече открива област Русе учебната година

Публикация 15 Sep, 2021 / Румен НКОЛАЕВ

19287 ученици ще пристъпят училищният праг в Русенско

   С близо 40 първолака повече открива област Русе учебната година прямо началото на учебната 2020/21 г. Това показва справка, която Регионалният инспекторат по образование предостави на Акцент.БГ.

В Община Русе 1170 са децата, които за първи път ще прекрачат училищния праг.  69 първолака ще чуят първия учебен звънец във Ветово, 67- в Сливо поле, 64- в Бяла- 64.

   В две могили първокласниците са 51 деца, в Иваново- 31, в Борово-29 е в Ценово - 20.

  19 287 ученици от 1 до 12 клас  започнат днес новата учебна година в област Русе. В община Русе те са най-много- 15 619, следвана от Бяла- 1007, Ветово- 866, Две могили- 636, Сливо поле- 586.

  В Ивановска община прага на училището ще прекрачат 208 ученици, в Борово- 186, в Ценово- 179.  

      Днес е първият учебен ден за над 706 000 български ученици.

    Учебната година ще се открие присъствено и по различно време за отделните класове. Всяко училище е предвидило празнична програма в различни часове за учениците от I, V и VIII клас, която ще се проведе, ако няма други здравни мерки в района.

      Ето и поздравителния Адрес, който Началникът на РУО-Русе д-р Росица Георгиева, с който поздравява всички с

НА ДОБЪР ЧАС ПРЕЗ НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА!

 

УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ, ДИРЕКТОРИ И РОДИТЕЛИ,

СКЪПИ  ДЕЦА И УЧЕНИЦИ, 

    Всяка година, точно на 15 септември, първият училищен звънец трепетно ни припомня, че традицията да празнуваме учението е жива и трябва да бъде пазена и предавана на поколенията! Днес над 19 130 ученици от 68 училища в област Русе ще прекрачат прага на родното училище, над 1 500 първокласници – за първи път.

   Започва една учебна година, която носи предизвикателства, но и увереност, че трябва да бъдем единни и солидарни. Каквото и да се случва, както и да се променя светът, училището ще остане територия на духовност, на творчество и светлина. От всички нас зависи детската градина и училището да бъдат място, където споделяме съкровени ценности и мечти.

   Обръщам се към учениците с пожелание за успехи, за постоянство и устрем, за вяра в собствените сили за постигане на целите.

   На първокласниците желая вълнуващо пътешествие в света на буквите и цифрите, много радост и щастливи мигове!

  Към колегите учители отправям благодарност за тяхната всеотдайност, за професионализма, с който се справиха с образователния процес през дните на  извънредна епидемична обстановка. Пожелавам Ви да сте здрави, да вдъхновявате, да се справяте с предизвикателствата с творчество и с любов!

  Вярвам, че родителите ще продължат да поощряват любознателността на децата си, да се радват на успехите заедно с тях, да бъдат опора и съюзник на учителите в стремежа учениците успешно да изкачат още едно образователно стъпало.

   Надявам се, че всички заедно ще намерим вдъхновение, енергия и идеи да работим за  доброто образование – нашата обща и безусловна ценност!

 

               

   

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама