Четвъртък, 30 Май 2024

МЕДИКА вече изследва и Т-клетъчен имунитет

МЕДИКА вече изследва и Т-клетъчен имунитет
Публикация   16:16     13 Септ, 2021 /     akcent.bg   /     803

Апаратурата и изследването са едни от първите в страната

   От тази седмица лабораторията към Лечебни заведения „МЕДИКА“ предлага изследване дали организмът има изграден Т- клетъчен имунитет към SARS- CoV-2 вирус.

   Това е един от малкото апарати и изследвания, които се предлагат в момента в страната.

   Новото изследване помага да се разбере доколко организмът е защитен от коронавирусна инфекция, дава информация за ефективността от ползваната ваксина и как организмът е реагирал на срещата с вируса, чрез диференцирано изследване на специфичния SARS-CoV- 2 имунен отговор. Тестът допълва досега предлаганите качествени и количествени тестове за изследване на вирус неутрализиращи антителаза SARS-CoV- 2.

   Извършва се с кръвна проба. Няма специфични изисквания към пациентите за прием на храни, напитки и лекарства. Подходящо е за всички възрасти, като е препоръчително да се проведе не по-рано от 14 дни след преболедуване или завършване на ваксинационния курс, както и при ниски стойности на IgG антитела срещу COVID-19 след среща с вируса.

   За улеснение на пациента, лабораторията предлага изследването както самостоятелно, така и в пакет за определяне на имунния отговор срещу SARS-CoV- 2. В него са включени:

  • изследване на вирус-неутрализиращи антитела (anti SARS-CoV-2-VNT);
  • EUROIMMUN-SARS-CoV-2-IGRA (Т-клетъчен имунитет).

   Изследванията се извършват в лабораторията на ДКЦ-2 - Русе, разположена на втория етаж на сградата на „МЕДИКА“. Кръвни проби се вземат от понеделник до най-късно 11 часа в четвъртък.

   Резултатите излизат всеки петък след 16 часа и се получават на място на регистратурата на лабораторията с адрес гр. Русе, ул. „Рига“№ 35, ет. 2.

    Изследването се извършва само след предварително записване на тел.082/502440.

 Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha