Днес е : Неделя, 28 Май 2023

19 детски градини на територията на община Русе ще отворят вратите си на 15 септември за 4069 деца

Публикация 31 Aug, 2021 / akcent.bg

На 2 септември в МГ „Баба Тонка“ ще се проведе обучение по използване на електронните дневници

 

   19 детски градини на територията на общината ще отворят вратите си  на 15 септември за 4069 деца, от които 878 ще бъдат в първа възрастова група. Новото, което ще улесни образователния процес и родителите, са електронните дневници. Те имат собствена система за идентификация и през нея ще могат да се следят месечната посещаемост, учебният график, здравният статус и информация за поведението на всяко дете. С тях се осигурява и бърз достъп до календара със събития в градината – празници и родителски срещи. По този начин общинската администрация цели прозрачност и отчетност пред родителите на децата в детските градини на територията на Община Русе.

  Ремонтната група към общинското предприятие „Комунални дейности“ извърши ремонти в общо 9 детски градини, за които образователните институции са закупили само материалите. Общата стойност на извършените ремонти е 230 000 лв.

   На 2 септември в МГ „Баба Тонка“ ще се проведе обучение по използване на електронните дневници за педагогическия персонал.

   От електронния дневник родителите ще могат да следят и дневното меню на децата, което от тази учебна година ще бъде единно за всички, обучаващи се в детските градини и яслите. Храната, която ще се предлага всяка седмица, ще бъде в съответствие с изискванията за здравословно хранене и ще се приготвя и доставя в образователните институции от Детска млечна кухня. Изготвеното седмично меню ще се обявява на сайта на Община Русе в секция „За граждани“, раздел „Образование“. Идеята на нововъведението е да се постигне единна цена за изхранването на всяко дете за цялата община.

   Учебната 2021/2022 година ще започне във всички учебни заведения със спазване на противоепидемичните мерки и разпоредбите на Министерството на здравеопазването. Община Русе подкрепя отговорните действия на педагогическите специалисти за изграждане на колективен имунитет и създаване на благоприятни условия за присъствено обучение в образователните институции.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама