Днес е : Събота, 24 Юли 2021

След избор- Павлинка Йорданова е новият кметски наместник на с. Бръшлен

Публикация 21 Jul, 2021 / Текст и снимка Румен НИКОЛАЕВ

   Павлинка Йорданова от вчера е новият кметски наместник на с. Бръшлен. На официалното връчване на заповедта за назначение от кмета на Община Сливо поле Валентин Атанасов присъстваха  заместниците му Михаил Чиликов и Стефан Габровски, представители на читалището в селото, на пенсионерския клуб и жители на селото.

   С подкрепата на населението на Бръшлен Община Сливо поле  направи един демократичен избор при определяне на кметски наместник на с. Бръшлен.Това се случи в неделя, когато жителите на населеното място с най-много гласове след проведен избор предпочетоха именно Павлинка Йорданова. До изборът в неделя са стигнали две кандидатури Ани Костадинова и назначената вече Йорданова вече  при относително голяма активност от над 60 процента на населението. Победата на Павлинка е само с 3 гласа- 68:65.

 Това се случва, след като кметският наместник Димчо Петров подава оставка. След разговори с хората от селото, след съдействие от ЦИК се реши новият наместник да е от Бръшлен, да живее постоянно в населеното място и да бъде посочен след допитване до тях.

   Кметският наместник законово се назначава от кмета на общината в наслени места нод 300 жители. Въпреки това Валентин Атанасов предоставя възможността на жителите сами да изберат своя представител, към когото да отнасят въпросите и проблемите на населеното място.

  Павлинка Йорданова е с висше инженерно образование. Завършила ВИММЕСС, както и социален мениджмънт в СА "Д.И. Ценов" в Свищов. Работила е в бивщето КТМ, в Свинекомплекс Бръшлен, била е и в чужбина.Хората я познават и чрез работата и в социалния патронаж.

 

 

  

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама