Днес е : Петък, 17 Септември 2021

Георги Стоилов поема дирекция „Инфраструктура, строителен и инвеститорски контрол“ в Община Русе

Публикация 20 Jul, 2021 / akcent.bg

    Георги Стоилов е новият директор на дирекция „Инфраструктура, строителен и инвеститорски контрол“ в Община Русе. Предположение за място в общинската администрация се породи, след като стана ясно, че той се е отказал от участие в изборите за депутат в 46-то Народно събрание. Стоилов спечели и повече преференции в изборите за 45-то НС от втория в листата, но тогава не достигнаха проценти, за да може да има разместване.

   Бившият депутат от БСП участва в обявен конкурс в началото на юли и се оказва единствен кандидат. До този момент дирекцията се е ръководила от Здравка Великова по съвместитолство, а преди нея е била Мая Кръстева.

   Завършил е две магистратури в Русенския университет “Ангел Кънчев“ - „Топло- и газоснабдяване“ и „Индустриален мениджмънт“. Има солиден професионален опит в строителния бранш, а в продължение на 8 години е „Специалист ВиК мрежи и съоръжения“ във ВиК-Русе.

   Организационен опит натрупва като директор на Областната дирекция на Държавен фонд „Земеделие“ – Русе.

   От 2017 до 2021 г. е народен представител в 44-тото Народно събрание от 19 МИР Русе заедно с кмета на Русе Пенчо Милков. Стоилов успя да спечели предизборната напревара тогава благодарение на активната си кампания и до известна степен на т.н феномен 10-10.

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама