Днес е : Понеделник, 26 Септември 2022

Какво показват преференциите от вчерашния вот?

Публикация 12 Jul, 2021 / akcent.bg

  Подредбата на партиите, участнали във вчерашните избори на база получените гласове, станаха ясни още тази сутрин. Малко по-късно от протоколите на РИК се видяха и преференциите, които избирателите са дали за един или друг кандидат за народен представител.

  На предишните избори от 4 април водачът на Демократична България събра към него най-висок преференциален вот - 2643 гласа от всички останали участници в 19-ти МИР Русе. Дори и се твърдеше, че това е трети резултат в страната.

   Докато не излязоха днес преференциите от вчерашния вот. Водачът на листата на Има такъв народ Светлин Стоянов е получил подкрепа от 2797 души... Безспорно преференциите за него оправдават и лидерската позиция в листата.

Водачът на листата на БСП за България Крум Зарков печели 1747 гласа. В тази листа третият кандидат Ивалинка Цанкова получава 598 гласа и изпреварва вторият с почти 200 преференции.

  Интересен е резултатът и при ГЕРБ СДС. В случая споменаването на коалиционния партньор е важно... защото.

Драгомир Драганов, областен координатор на СДС, мовек с богата политическа биография получи 1326 гласа. Но най-много преференции в листата от партията на Борисов Десислава Атанасова- 1621, изпреварвайки водача Красен Кралев /като се има предвид, че Атанасова е вече била дипутат от 19-ти МИР/.

   Впечатлява и добрия резултат на младия областен координатор Георги Кръстев. Неговите 1092 преференции се разчитат като протегната ръка и подкрепа както от членовете на ГЕРБ, така и от младежката структура.

Независимо че водачът на Демократична България Стефан Тафров бе бойкотиран от своите в Русе /още на миналите избори той направи неуспешен опит да води листата на т.н. Градска десница/ , дипломатът от кариерата събра 1432 преференции.

  Незнайно защо Патриотите в лицето на ВМРО в Русе не бяха подкрепени от своите симпатизанти. Искрен Веселинов, за когото се говореха предимно положителни неща, бе оценен едва с 644 преференции. От тази листа поизпъкна със сравнително добър резултат от листата също така младият и напорист Траян Тотев.

   Силните фанфари на на водача на листата от Изправи се. Мутри вън! Татяна Дончева не доведоха до повече от 793 гласа, но далеч повече от считаната за неформален фаворит Летиция. Всъщност резултатът е разбираем тук, след като поне от три страни "помагаха" на листата, но реално си беше орел, рак и щука.

 

 

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама