Днес е : Неделя, 19 Септември 2021

Спортът и любовта към родината не са взаимноизключващи се

Публикация 05 Jul, 2021 / akcent.bg

   Две изключително интересни събития бяха организирани от КП „БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ“ през почивните дни, които имаха спортно – образователна насоченост.

   Първото от тях бе свързано с една от най-открояващите се идеи на ВМРО – Българско национално движение от последните години, свързана с военно-патриотичното образование. В Парка на младежта в Русе бе организиран начален курс по военно обучение за младежи. На него регистрирани в Министерство на отбраната обучители показваха на тийнейджърите, които желаят да се научат да боравят с оръжие, как правилно да го държат и стрелят с него.

   Наред с тази практическа задача посетителите научиха и основните характеристики на някои от основните видове огнестрелни оръжия, използвани на въоръжение в Българската армия. За по-малките имаше организиран музей, експониращ различни образци исторически военни костюми и оръжия.

   Инициативата бе под егидата на водачът на листата на БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ и кандидат за народен представител от 19 МИР Русе Искрен Веселинов, както и председателя на Сдружение за военно-патриотично възпитание на младежта „Приказка за България“ о.р. лейт. Цветелин Радулов, който също е в листата на патриотите в Русе.

   Веселинов сподели, че един от основните приоритети по които следва да се работи в следващото 46 ОНС, е това за разширяването на военното обучение в училище и подготовката на учениците за действие при бедствия, аварии и извънредно положение, която е свързана преди всичко с практическата подготовка.

   Според Радулов, който е под №15 в русенската листа на патриотите започнатото от Красимир Каракачанов в качеството му на министър на отбраната в тази насока е много, но то трябва да се продължи и да се доразвие. Ако остане на заден план или още по-лошо ако бъде пренебрегнато, то всички тези хубави инициативи, чиято цел е да накарат подрастващите да почувстват своя дълг към Родината, ще бъдат само минало. 

   В неделя в град Две Могили пък бе организиран футболен турнир за Купата на БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ.

   На него няколко отбора спориха до последно кой е най-добрият, като в крайна сметка надделя този на пожарникарите. Водачът на листата Искрен Веселинов награди капитанът на отбора, като се обърна към посетителите и играчите с благодарност за тяхната усърдност и спортно-техническа вещина при изиграването на срещите от турнира.

   Българските патриоти са с №16 в машината и в интегралната бюлетина.

Коментари

Маринов  
09:52:20 / 2021-07-05

Умерените действия във всички направления в живота,се приемат от хората с охота, което ги прави съпричастни в тяхното ежедневие. Пренасищането на "атмосферата" от една партия,която на всяка цена иска да влезе в следващия парламент,я прави уязвима,защото тя е "расла" пред очите на българите,които до болка знаят коя е тя и какви й са намеренията.Със "запотени" ризи, те тичат по села и градове,за да вменяват на обикновените хора оня лозунг:"Здрав дух,в здраво тяло"! Господа,ако вие за четири години като съоправляващи, не доказахте че трябва да ви се гласува доверие,за четири дни е абсурд да обърнете мнението на вече съобразителните българи!

Реклама

Реклама