Днес е : Вторник, 19 Октомври 2021
ИЗБОРИ "2 В 1" 2021

Шампионски титли за Стопанска академия и от Националното студентско първенство по Кик Бокс

Публикация 28 Apr, 2012 / akcent.bg

 

 Състезателите на Стопанска академия „Димитър А. Ценов” завоюваха шампионски титли и в Националното студентско първенство по Кик Бокс. В първенството, проведено при домакинството на Технически университет – Габрово, участваха 15 ВУЗ-а от страната. Стопанска академия бе представена от шестима студенти, водени от ст.треньора Марин Маринов, които спечелиха общо 5 медала.

Със злато от турнира се завърна Стоян Стоянов – I курс, спец. „Международни икономически отношения” (МИО). Той се състезава в дисциплината Лайт контакт, категория 63 кг. В същата категория, но в дисциплина Кик лайт контакт златен медал завоюва и Алтънай Салиев – IV курс спец. „Финанси”. Четвъртокурсничката Тоня Цвяткова от спец. „Счетоводство и контрол” стана вицешампион в категория 55 кг. на дисциплината Лайт контакт. В същата дисциплина, но в категория 79 г. първокурсникът Крум Костадинов от спец. „Икономика на търговията” се класира на трето място. С бронзов медал се завърна и Добромир Добрев – III курс, спец. „Икономика на търговията”, който се състезава в дисциплина Кик лайт контакт, категория 74 кг.

„Постигнатите резултати за пореден път доказват, че Кик Бокс и бойните изкуства успешно и при голям интерес сред младите хора, се развиват в Стопанска академия” – коментира старши треньорът на свищовските състезателите Марин Маринов. Той припомни, че състезателите на Стопанска академия по бойни изкуства са били национални първенци и винаги са заемали призови места в различните турнири.

 

 

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама