Вторник, 26 Септември 2023

„Икономиката, Глупако!“*

„Икономиката, Глупако!“*
Публикация   18:12     29 Юни, 2021 /     akcent.bg   /     452

   "Икономиката, глупако!" Крилатата фраза от предизборния лозунг на Бил Клинтън от 1992 г., според която икономиката е определящаза успешното развитие на всяка държава.

   Траян Тотев е на 26 години, семеен с едно дете. Завършил е бакалавър „Бизнес и мениджмънт“ и магистърска програма „Предприемачество и иновации“ в РУ „Ангел Кънчев“. Понастоящем е общински съветник в ОбС – Русе и регионален координатор на ВМРО – БНД.

   Особената ситуация, в която се намира българската икономика в последно време, налага да се предприемат по-различни мерки. Това мнение споделя кандидатът за народен представител от КП „БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ“ Траян Тотев.

   Най-първото, което трябва да се стори, това е ускорена технологична модернизация, дигитализация и въвеждане на електронно правителство. В рамките на 4 – годишен мандат държавата следва да намали процента на преразпределение през бюджета по Консолидираната фискална програма до 35 на сто от БВП.

   Задължително отпадане на данък дивидент, както и намаляване на данъка върху ЕТ. Чрез намаляването на данъчната ставка върху доходите от стопанска дейност на едноличните търговци от сегашните 15% на 10% се заявява твърдо, че те трябва да поемат данъчна тежест на общо основание като самонаети лица.

  Ускорена данъчна амортизация за инвестициите в машини, оборудване и технологии, а така също и създаване на Гаранционен фонд с петгодишен период на действие за вноските по кредитите на микрофирми и физически лица. Антикризисно увеличаване на прага на задължителна регистрация по ДДС от 50 000 на 150 000 лева за период от 3 календарни години.

  Предвид тежката криза, създала се с КОВИД – 19 трябва задължително замразяване на минималния и максималния осигурителен доход на нивата от 2020 година за период от 3 години. Това цели да се даде възможност за наемане на нови хора – такива, които са изгубили своята работа или бизнес.

  Тотев твърди, че данък „уикенд“ трябва да отпадне, тъй като той е труден за администриране и представлява допълнителен разход за бизнеса. Също така финансова децентрализация. Общините поемат най-тежък удар от кризата. Предложението на БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ е 2 проценти пункта от приходите от Данък общ доход за физическите лица да остават в общината, където е генериран доходът на заетото лице.

   Улеснен достъп до пазара на труда на „външни“ българи. Създаване на програма, насърчаваща преселване и интегриране на наши сънародници от новите и стари задгранични общности. Те могат да дадат допълнително импулс на икономическата активност, а и да задоволят глада за работна ръка в сектори като земеделие, индустрия, строителство и др.

   Българските патриоти са с №16 в машината и в интегралната бюлетина.

Тагове : ВМРО , Тотев ,


Коментари

  •     Читател 

    Момчето което си отива,ако обещаното от него и съратниците му на 11-юли отиде на "боклука".Явно,престоя на "патриотите" четири години в пленарна зала им е харесало,затова те всячески се мъчат,отново да се наместят на държавната ясла.Днес,те няма с какво да се похвалят в качеството си на ортаци с Борисов,но си мислят,че българинът е с къса памет и е забравил както за магистралата Русе-В.Търново,така и за "спокойствието" на възрастните хора по селата!

Коментирай

   captcha