Вторник, 26 Септември 2023

Румен Христов: ГЕРБ-СДС и ИТН можем да гарантираме едно стабилно развитие на България

Румен Христов: ГЕРБ-СДС и ИТН можем да гарантираме едно стабилно развитие на България
Публикация   21:50     28 Юни, 2021 /     akcent.bg   /     461

СДС смята, че икономиката е едно от най-важните неща, каза още лидерът на сините

   Изборът не е много добър от гледна точка на активността. Това, което стана на местните избори в Благоевград бе червена лампичка за нас политиците да не правим избори твърде често. Друго направи впечатление, че избирателите гласуваха по-бавно с машините. Някъде машините отказаха. Да се надяваме, че това няма да се случи отново, за да имаме един честен и прозрачен вот. Това заяви лидерът на СДС Румен Христов в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

   "Много е деликатна ситуацията в Благоевград. Нямаме споразумение с ГЕРБ за местните избори. Местните структури сами решават с кой да се коалират на местните избори. Най-големият извод, че беше много ниска избирателната активност. Имахме решение да извървим целия път от избори заедно с ГЕРБ", обясни той.

   "Коалицията ни с ГЕРБ е идейна и осъзната. Националният ни съвет препотвърди коалицията. Огромна част от седесарите одобряват да продължим общия си път с ГЕРБ. Ние десните можем да гарантираме едно стабилно развитие на България. Никой не искаше да води диалог с ГЕРБ, но ако искаш да промениш една формация, вземи я при себе си и я промени", даде съвет лидерът на СДС.

   "СДС е много години в опозиция, но ако ние сме първа политическа сила, ще опитаме да водим преговори за коалиция. В предишния парламент диалог трябваше да има, но нямаше такъв. Избирателите ни казаха ясно, че трябва да седнем и да се споразумеем по общите точки за България. Няма партии на статуквото – те са системни партии, които управляват 30 години. В политиката никога не се казва никога. Не се знае какво може да се наложи да се сформира като коалиция. По-важно е да се следват големите цели, да не променяме евроатлантическия си път, да не правим рязък завой към Кремъл", обяснява Христов.

   "Опасявам се, че след изборите ГЕРБ и да търси разговори с ИТН, може да не искат да разговарят. Трябва да има диалог, дори да не се разбираме. Трябва да видим кое ни събира и кое ни разделя. Искат прмяна на модела, но не можем да променим модела без да променим Конституцията. Вероятно ще стигнем и до този дебат. Не знам защо го бавим", каза още Румен Христов.

   По въпроса за санкциите по закона „Магнитски“, Христов заяви: „Това не беше най-доброто за България. Ние трябва да се справяме добри. Каза ни се, че трябва да решим проблема с корупцията. Не беше най-добрата реклама за България. СДС смята, че икономиката е едно от най-важните неща.Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha