Днес е : Неделя, 19 Септември 2021

Искрен Веселинов: Българските патриоти – единственият шанс за националноотговорна политика

Публикация 17 Jun, 2021 / akcent.bg

  Веселинов е на 49 години, инженер и юрист по образование. Семеен с две дъщери. Дългогодишен общински съветник в ОбС – Русе, народен представител в 43 и 44 ОНС. Понастоящем той е водач на листата на КП „БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ“ на предстоящите на 11 юли предсрочни парламентарни избори.

   За пръв път в завършилия в началото на 2021 година мандат патриотични формации участваха в управлението и дадоха своя принос в развитието на държавата. Четири години доходите растат, повишението на минималната работна заплата и повишението на минималната пенсия правят ръст на доходите средно 10% годишно въпреки инфлацията. В крайна сметка гражданите са успели поне с 30% да повишат доходите се в хода на мандата. Има удвояване на учителските заплати и почти 50% повишение на заплатите в сферата на сигурността.

   Има и първи позитивни стъпки в посока демографската политика и подкрепа на грамотната раждаемост, както и семейно подоходно облагане. Например, още в края на тази финансова година хората ще могат да приспаднат за всяко свое дете част от данъците си и да имат около 450 лева годишно повече за всяко едно от децата си. Построиха се нови детски градини и се изплаща месечна помощ и за децата, които са извън държавните детски градини.

   Борбата с административния и корпоративен произвол бе основен фокус в усилията на ВМРО. Голяма битка на Българските патриоти в полза на обикновените хора беше приемането на закон, който да сложи край на възможността да станеш „доживотен длъжник“. България бе сред малкото държави в ЕС, които досега нямаха законодателна защита при задлъжнялост на физическите лица, и това бе проблем, за който се говори от години. А именно в момента се очаква бум на длъжници – заради кризата, причинена от КОВИД – 19.

   ВМРО внесе и Закон за защита на физическите лица при неплатежоспособност – т.нар. „частен фалит“. Патриотите имаха стотици важни законодателни намеси. Работата им продължи буквално до последната седмица. Така в последните дни на мандата благодарение на Българските патриоти хиляди хора в страната са облекчени, поради премахването на ненужните ограничения за незначителни пристройки в дворовете.

   В сферата на отбраната също бе постигнато немалко – армията се развива и може да гарантира националната сигурност. Пречупена е десетилетната тенденция на упадък. Безспорна заслуга на Красимир Каракачанов като министър на отбраната.

   Освен това има още много, което може да бъде отчетено. „Надявам се хората да избират с разума си и с ясното съзнание, че патриотизмът е идеология, която работи, създава и надгражда. Това създава национална сигурност, достойнство, социална държава и единство, като интегрира обществото.“ – заяви водачът на русенската листа на Българските патриоти.

   КП „БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ“ са с №16 на машината и в интегралната бюлетина.

Коментари

Реклама

Реклама