Днес е : Събота, 19 Юни 2021
Парламентарни Избори 11.07.2021

Русе ще е домакин на финалите от Златна европейска лига по волейбол за жени

Публикация 11 Jun, 2021 / akcent.bg

   Русе ще е домакин на финалните двубои от Златната европейска лига по волейбол за жени на 19 и 20 юни. В надпреварата България ще играе с Чехия на полуфинал. А на втория ден ще излезе или за титлата, или за третото място срещу един измежду Хърватия и Испания.

   Мащабът на спортното събитие е огромен, а русенци нямат търпение да се насладят на красивата игра на волейболистките от световна класа.

   Във финалната четворка на Златната лига ще играят отборите на България, Чехия, Испания и Хърватия. Двата полуфинала ще са в събота. От 17 ч излизат Испания и Хърватия, а от 20 ч – момичетата на треньора Иван Петков ще се изправят срещу Чехия.

    Победителите от полуфиналите ще се срещнат в сблъсък за първото място в неделя от 20 ч, а мачът за третото място ще се играе от 17 ч.

   Феновете вече могат да купуват билети. Те се разпространяват в мрежата на Евентим и са на стойност 10 лв. С един билет могат да се гледат и двата мача през съответния ден.

   Всички двубои ще се изиграят в ОЗК Арена в Русе. Залата е модерна и мултифункционална и има капацитет от 5100 места. Предвид мерките срещу COVID-19, залата ще може да посрещне посетители с 50% от капацитета си или с други думи – 2500 места.

         Очаква се интересът към събитието да е сериозен.

 

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама