Днес е : Събота, 19 Юни 2021
Парламентарни Избори 11.07.2021

Фирмата, която поддържа дезинфекцията на автомобилите на трите гранични пункта с Турция, трябва да плати на бюджета десетки милиони лева

Публикация 05 Jun, 2021 / akcent.bg

   Инспектори на Националната агенция по приходите (НАП) са открили множество нарушения на данъчното законодателство при координирана акция, проведена едновременно на няколко гранични пункта в страната тази нощ. Операцията е осъществена през изминалата нощ, уточниха от приходната агенция.

   По-късно през деня директорът на НАП Румен Спецов даде брифинг на ГКПП "Капитан Андреево", в който даде повече подробности за акцията.

   "Фирма, която държи десетки милиони лева в кешови наличности, не е свързала част от касовите си апарати със системата на НАП. Така това, което се издава като касова бележка и се маркира като сума, де факто не стига до отчетите на НАП. Подобни нарушения са установени и на други пунктове, като тепърва ще се установява каква е щетата за държавната хазна", каза Спецов.

  Основните нарушения са открити при фирмата, която поддържа дезинфекцията на автомобилите на трите гранични пункта с Турция. Оказва се, че половината от касовите ѝ апарати са стари и не са свързани с НАП.

  Работата на компанията няма да бъде спряна. Предстои да бъде направена цялостна проверка на случая, а от фирмата са обещали утре да представят всички обявени кешови наличности. Според Спецов фирмата трябва да плати на бюджета десетки милиони лева.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама