Днес е : Събота, 19 Юни 2021
Парламентарни Избори 11.07.2021

ВМРО Русе кани русенци на велопоход до Гюргево

Публикация 02 Jun, 2021 / akcent.bg

   Традиционният велосипеден походдо съседният румънски град, организиран от русенските войводиот ВМРОпо случай отбелязванеи почитане на Априлското въстаниетази година ще се състоипрез юни.

    Ситуацията с извънредното положение и ограниченията, налагани при преминаване на граничните пунктове до този момент спираха организаторите. Събитието е традиционно и се осъществява с активната подкрепа на Сдружение „Вело Русе“.

    Сборният пункт в събота,5 юни 2021 година, е Пантеонът на възрожденците. Началото е в 10:00 часа.Велосипедната колона ще се насочи към ГКПП „Дунав мост“, като след това в Гюргево ще спрена две места. Първо–паметната плоча, където е заседавал Гюргевския революционен комитет. Същият е взел решението за организирането на Априлското въстание след злополучния край на Старозагорското въстание. Второто – там, откъдето Христо Ботев и четата му са се качили на парахода „Радецки“.

   На двете места ще бъдат поднесени венци на признателност. Организаторите призовават всички патриотично настроени русенци да се включат в инициативата. Препоръчително е носенето на светлоотразителни жилетки, както и на валидни документи (лична карта, международен паспорт), а децата и младежите под 18 годишна възраст следва да бъдат с родителили упълномощен настойник.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама