Днес е : Неделя, 19 Септември 2021

БСП утвърди листата на кандидатите за народни представители на областен съвет

Публикация 30 May, 2021 / akcent.bg

Областният съвет на БСП Русе утвърди листата си за народни представители за новия 46-ти парламент. Тя ще бъде гласувана и утвърдена от Националния съвет на БСП на 3-ти юни.

  Без изненади са първите 3 места. Водач е Крум Зарков, втори е областният лидер Пламен Рашев. Трета отново е Ивалинка Цанкова, която бе на тремо място и в листата за 44-то Народно събрание.

  На четвърта позиция този път е новият коалиционен партньор на столетницата в национален план, но не и в Русе- партията на Георги Първанов АБВ. Залозите са за областния лидер Валери Иванов, който на предните избори игра самостоятелно, но окончателно името на кандидата ще стане ясно най-рано утре. Всъщност социалистите в Русе бяха пионери в коалирането с АБВ, като и трима общински съветници от партията на Първанов са в местната коалиция.

  На пето място е Нора Стоянова, общински съветник, председател на областното младежко обеиднение на БСП . Шести в листата е зам. директорът на СУ "Васил Левски" Тошко Йорданов.

  Седма в класацията е Биляна Кирова, общински съветник, асистент в Русенския университет.

  Инженерът - педагог Елисавета Досева ще е на осмо място. Тя е преподавател в СУЕЕ "Св. Константин- Кирил Философ". 

 На 9-та позиция е земеделският производител Милен Лазаров от Бяла /гражданска квота/.

  Асен Ласонин е на 10 място.

 Даниела Кирилова е познатото лице за доста русенци с певческите си професионални изяви, както и от работата си в момента в Доходното здание. Тя е ново име в листата и за нея е отредена 11-та позиция.

12- то място е за Кристиян Танов- банков служител. След нея се нарежда Искра Иванова общински служител, работи в сферата на здравеопазването.

 На 14 място е младата БСП активистка Яница Колева- Регионална здравна инспекция.Икономистът и природозащитник Велислав Великов е на 15 място.

 Мерлин Осман представлява младежкото БСП, по специалност икономист.

   В листата за кандидат депутатите този път липсва Георги Стоилов, който по официална информация сам се е оттеглил. Както и доцентът от РУ и професор от Земеделския колеж Любомир Владимиров /кандидат за областен управител по време на управлението на ГЕРБ и кметуването на Пламен Стоилов, от две години член на БСП/.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама