Днес е : Събота, 19 Юни 2021
Парламентарни Избори 11.07.2021

Помпоаризъм: тази сексуална техника има за цел да подлуди мъжете

Публикация 25 May, 2021 / akcent.bg

   Срамна целувка, хватката на Клеопатра, помпоар – тази практика, при която жената използва вагиналните си мускули, за да стимулира пениса по време на полов акт, има различни имена. Произхожда от Далечния изток и постепенно навлиза и в западната култура.

   Родината на „вагиналната хватка“ всъщност е древна Индия, където я практикували индуските танцьорки (познати с името „девдас“). Денис да Коста, експерт по помпоар и автор на книгата „Помпоаризъм: ръководство за фитнес на тазовото дъно“ („Pompoir: The Ultimate Guide to Pelvic Floor Fitness"), разказва пред списание „Космополитън“ какво представлява тази екзотична сексуална практика. В тантра жената се опитва да възпроизведе с вагиналните си мускули различни движения чрез притискате, стягане и отпускане. От една страна, това е супер тренинг (вагина пилатес!) на тазовата мускулатура (знаем, че стегнатото тазово дъно допринася за по-добър секс), а от друга – стимулира движенията на мъжкия член по необичаен начин.

    „Супер оргазъм"

   „Хватката“ направо може да подлуди мъжете, но не се усвоява много лесно и изисква добър контрол върху вагиналната мускулатура. „Помпоар се фокусира върху четири различни движения: притискане, стягане, изтегляне и свиване. Те позволяват на жената да контролира още по-добре близостта между нея и партньора й“, обяснява Да Коста.

   Как се практикува „помпоар“

Който иска да изпробва помпоар у дома, може да приложи техниката по време на акт уж между другото (най-лошото, което може да се случи, е тя да не проработи и да продължите с обичайните движения).

    Жената възсяда мъжа в поза „ездачка“, въвежда пениса му във влагалището си и се опитва да го масажира с мускулите на вагиналната стена –  с изключение на контракционните движения на вагината, партньорите трябва да са неподвижни! Представете си, че държите молив между палеца и показалеца и го въртите насам-натам. Точно това движение трябва да повторите с мускулатурата на тазовото си дъно. Напредналите могат да стимулират пениса само чрез стягане на тазовото дъно и обикновени мускулни движения, за да контролират и увеличават удоволствието на мъжа.

   Разбира се, тази практика изисква време и упражнение, но резултатите са многообещаващи.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама