Днес е : Неделя, 9 Май 2021

Депутатите - без великденска ваканция?

Публикация 16 Apr, 2021 / akcent.bg

   Народните представители да нямат ваканция за предстоящия Великден - такова решение е взето по време на първия председателски съвет на новия парламент.

   „Ще внесем проект великденската ваканция да бъде отменена. Смятаме, че парламентът трябва да се заседава, още повече че става дума за два дена след официалните празници и няма нужда парламентът да бъде в почивка“, обясни пред журналисти председателят на 45-ото Народно събрание, Ива Митева.

   По думите ѝ е било обсъдено още, че трябва да има комисия по правни въпроси, комисия по бюджет и финанси, както и здравна комисия.

   Митева обяви, че журналистите ще имат пълен достъп до всички части на сградата на Народното събрание при спазване на противоепидемичните мерки. Ще бъде разпоредено да се поставят и дезинфектанти.

   „Аз не разбирам ограничението, което ви беше направено, защото в другата сграда, в която заседаваше парламентът, няма нито един дезинфектант. Тоест, и самата администрация не е предпазена от COVID-19. Не разбирам от какво се пазиха от вас“, каза председателят на НС.

   От изказването на Митева стана ясно, че не е член на „Има такъв народ“ и залага на експертизата си. „Аз никога не съм била член на друга партия. Ако трябва да бъда честна с вас, аз не съм член и на „Има такъв народ“. Аз съм експерт, като такава съм влязла в партията, никой не е изисквал от мен членство, така че имам пълна свобода на действие по отношение на моята експертиза. Работила съм с всички партии от 2000 година, така че съм била абсолютно независим експерт и не съм действала политически“, поясни тя.

   Първото редовно заседание на парламента ще бъде днес от 10:00 часа. Интригата отсега е ще присъства ли и премиерът Бойко Борисов, след като на председателския съвет беше решено той да бъде повикан на изслушване за изготвения от неговия кабинет план за възстановяване и устойчиво развитие.

 

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама