Ново разхлабване на мерките от днес

Ново разхлабване на мерките от днес
Публикация   06:34     12 Апр, 2021 /     akcent.bg   /     1181

     От днес част от мерките в страната стават по-леки. Присъствено в училищата се връщат учениците от 1 до 4 клас. Присъствено ще бъде и обучението за две седмици на децата от 7, 8 и 10 клас.

  От днес се разрешава на ресторантите да работят при 50% от капацитета си и с удължено работно време до 23 часа.

   Правителството обмисля разхлабване на още от противоепидемичните мерки с оглед на спада в заболеваемостта в страната, заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов, цитиран от пресслужбата на Министерския съвет.

   По думите на министъра спадът на заболеваемостта е добра индикация, че мерките работят и ако продължава тази тенденция, и други мерки ще се разхлабят. 

   Единствено някои наши опоненти не разбраха сериозността на ситуацията. Шегуват се с вируса, оспорват мерките, но когато самите те се разболеят - тичат по болниците и искат да ги лекуват с ремдезивир. Това коментира премиерът Бойко Борисов, който заедно със здравния министър Ангелов посети днес Мулдавския манастир.

   Според Борисов е добре да се обмислят и възможностите за връщане на публиката по стадионите.

   Премиерът и спортният министър Красен Кралев посетиха и стадион „Христо Ботев“ в Пловдив, за чието строителство държавата отпусна 25 млн. лева.

   Борисов изрази увереност, че след като бъде завършен, стадионът ще може да бъде домакин на финал на голям европейски клубен турнир по футбол.

   Близо 48 млн. лв. са инвестирани за реконструкцията, модернизацията и оборудването на стадиони в България през последните години.

   По-рано днес Борисов обяви, че страната ни ще получи общо 2.7 млн. дози от ваксината на Pfizer, като се очаква доставките да бъдат осъществено до средата на юни.

   „Убеден съм, че вече май месец с 3 милиона ваксинирани, ще имаме колективен имунитет“, заяви Борисов. „Казвам ви това за ваксините, защото всичко е уговорено, да не си приписват някои заслугите“, добави премиерът.Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още