Днес е : Събота, 28 Януари 2023

Председателят на екосдружение "Дунавски регион" В. Маринов буквално погази труда на над 300 доброволци със собствения си трактор!

Публикация 10 Apr, 2021 / Румен НИКОЛАЕВ

  Председателят на екосдружение "Дунавски регион" Владислав Маринов буквално погази труда на над 300 доброволци със собствения си трактор. Екоактивистът след приключване на залесяване на общински терен в Мартен, в което взеха участние десетки фирми и стотици доброволци, погази и унищожи труда на хората, без да е засадил едно дръвче. Това пише в имейл до медиите Валери Варинов от Мартен.

  Държавно ловно стопанство ДЛС и кметство Мартен организираха  залесяването на част от общински терен от 105 дка с подсигурени иглолистни и щироколистни дръвчета от Гората.БГ. Инициативата стартира още в 8ч. тази сутрин. Седем часа по-късно обаче доброволци в залесяването на терена забелязват трактор, който прегазва току-що засадени дръвчета /виж снимките/. За вандалската проява веднага е сигнализиран и уведомен кметът на Мартен, който от своя страна е препратил сигнала до кмета на Русе и дежурния от МВР.

   От така нареченото Екосдржение "Дунавски регион" никой не се включи в тази прекрасна инициатива. Дори напротив -  този вандалски акт е насочен срещу екологията на Мартен и здравето на мартенчани, иницииран от председателя на това сдружение - Владислав Маринов. На опита да се установи връзка с него, "екозащитникът" не си вдига телефона, пише до медиите Валери Маринов.

  По-късно Акцент.БГ се свърза с Владислав Маринов. Според него, трактористът, който също е от Мартен, е влязъл в новозасадения масив, за да обработи 14 дка парцел на Маринов, който е земеделец. Въпросният тракторист не разбрал, че цял преди обед мястото, през което преминал, е било огласяно от няколко стотици доброволци, включително и от децата на неговия работодател.

   Екопредседателят заяви, че вече публично се е извинил във Фейсбук за станалото "недоразумение" и ще поеме вината и щетите от действията на тракториста. Още този  понеделник Владислав Маринов се зарече, че ще започне и ще възстанови направените щети.

 

 

Коментари

Свързани новини

    Още Новини

    Реклама

    Реклама