Русе е позлатен

Русе е позлатен
Публикация   06 Апр, 2021   /     akcent.bg   /     1664

Тримата шампиони на ТСК-Русе се завърнаха с три златни медала от Европейското първенство по вдигане на тежести в Москва

   ТСК-Русе посрещна тримата шампиони от Европейското първенство по вдигане на тежести за мъже и жени в Москва. Брилянтното представяне на русенските щангисти постави България начело във временното класиране по медали на шампионата на стария континент, които продължава до края на седмицата.

   Състезателите на Тежкоатлетически спортен клуб-Русе Надежда Мей Нгуен, Ангел Русев и Стилян Гроздев само за два дни детронираха досегашните европейски шампиони в своите категории и се изкачиха на най-високото стъпало в стълбичката. Тримата буквално поведоха страната ни по пътя на възраждането на този така любим на много хора спорт, в който от години България не е печелила толкова много отличия. Всичко това не би било възможно без подкрепата на председателя на ТСК – Русе доц. Кирил Панайотов. От години той е плътно до отбора на русенските тежкоатлети, осигурявайки им всичко необходимо за тяхната най-добра подготовка и представяне на националния и международния подиум.

   Припомняме, че и тримата млади щангисти станаха европейски шампиони в двубоя. 20-годишната Надежда стана най-добрата при най-леките жени в категория до 45 килограма още на старта на първенството. Това беше първия залп, който даде началото на канонадата от златни постижения на съотборниците. Освен титлата, тя добави и златен медал в изхвърлянето, записвайки успешен опит на 72 килограма. Неделя беше буквално златен ден за Русе и България. Титла завоюва и 19-годишният Ангел Русев при най-леките мъже в категория до 55 килограма, който събра двубой от 258 килограма. Освен титлата, той добави бронзов медал в изхвърлянето и злато в изтласкването със 147 килограма. С това свое постижение Русев постави и европейски рекорд за юноши.

   В категория до 61 килограма Стилян Гроздев детронира от престола досегашния шампион ШотаМишвелитзе от Грузия. Освен титлата в двубоя, той добави още два медала – злато в изхвърлянето и сребро в изтласкването. Представянето на Стилян беше поредната крачка към олимпийската квота за Токио, към която той упорито се стреми.Това доказва, че е истински възможно с много труд мечтата да стане реалност.

   Плътно до младите тежкоатлети беше един от техните лични треньори Радослав Атанасов. Той ги извеждаше на състезателния подиум, заедно със старши треньора на националния тим Иван Иванов.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha