Понеделник, 2 Октомври 2023

Второ злато за Русе и България от Европейското първенство по вдигане на тежести в Москва

Второ злато за Русе и България от Европейското първенство по вдигане на тежести в Москва
Публикация   17:08     04 Апр, 2021 /     akcent.bg   /     1008

   Второ злато за Русе и България донесе от Европейското първенство по вдигане на тежестиза мъже и жени в Москва Ангел Русев. Възпитаникът на треньорите Кръстина и Радослав Атанасови от Тежкоатлетически спортен клуб - Русе грабна титлата при най-леките мъже в категория до 55  килограма.

   Русенецът събра двубой от 258 кг в двете движения, а титлата му беше подплатена с европейски рекорд за юноши в изтласкването със 147 кг. Ангел започна състезанието с неуспех на 105 кг, но след това се справи с тази тежест и записа още един успешен опит на 111 кг, които му осигуриха бронз в изхвърлянето. Във второто движение изтласкване Русев започна с успех на 140 кг, когато почти всички състезатели бяха приключили. Така на практика той си осигури златото в двубоя. Вече шампион, Ангел записа успешен опит на 147 кг, което е европейски рекорд за юноши.

   19-годишният Ангел Русев е европейски вицешампион за мъже от Батуми – 2019 г. и е златен медалист до 20 години с 3 световни рекорда за юноши от Букурещ. Възпитаникът на ТСК Русе е ученик в Спортното училище в града.

   По-късно днес, от 20 ч. българско време, на подиума в Москва излиза третият русенец в националния отбор – Стилян Гроздев, който се състезава в категория до 61 кг. Българските шампиони и медалисти се прибират в София утре /понеделник/ с полет през Истанбул.Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha