Днес е : Петък, 16 Април 2021

Русенка донесе първа титла за България от Европейското по вдигане на тежести в Москва

Публикация 03 Apr, 2021 / akcent.bg

     Русенката  Надежда- Мей Нгуен  донесе първите два златни медала за България на започналото днес в Москва Европейско първенство по вдигане на тежести за мъже и жени. Надя излезе на състезателния подиум в най-леката категория при жените – до 45 килограма.

   Състезателката на Тежкоатлетически спортен клуб – Русе стана шампионка в категорията си, записвайки общ двубой от 155 килограма в двете движения.В изхвърлянето възпитаничката на треньорите Кръстина и Радослав Атанасови записа три успешни опита на 67, 70 и 72 килограма,  с което спечели златния медал в движението. Макар да записа четвърти резултат в изтласкването, тя успя да се окичи със златото в общото класиране.

   За Надежда това е първа титла при жените, след като стана европейска вицешампионка при 15 годишните щангисти по време на първенството в Полша през 2016 година. Другата българска участничка в тази категория – Ивана Петрова остана втора.

   Утре представянето на русенските състезатели на Европейското първенство в  Москва продължава с представянето на европейскиявицешампион от 2019 Ангел Русев в категория до 55 кг иевропейскиявицешампион от 2018 Стилян Гроздев в категория до 61 килограма.

 

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама