Днес е : Петък, 16 Април 2021

Нова зала за борба ще осмисля свободното време и ще отгледа нови спортни надежди в Сливо поле

Публикация 01 Apr, 2021 / akcent.bg

Кандидатите за депутати Красен Кралев, Пламен Нунев и звездата Валентин Йорданов с подкрепа на кмета Валентин Атанасов

   Радостен съм, че имам възможността да споделя пред всички емоцията си по повод откриването  на залата по борба в Сливо поле.  Това заяви днес кметът на общината Валентин Атанасов пред наистина впечатляващо мнозинство деца и юноши, и гости на събитието, което протече на открито при спазване на всички епидемиологични мерки.

   Сливо поле е място, където борбата има своето място в живота на жителите и продължава успешно да се развива в лицето на двамата треньори Иво Каменов и Димитър Каменов.

  Специални гости на откриването бяха кандидатите за народни представители от 19-ти МИР Русе от ГЕРБ Красен Кралев и Пламен Нунев. Особено вълнуващо за всички бе и присъствието на седемкратния олимпийски шампион Валентин Йорданов- име, което е икона в борбата в цялата страна и уважавано име в международните спортни среди. Той дари и съвременен тепих, който прави залата по борба наистина от висока класа.

    Присъствието на спортния министър Красен Кралев също има особено място в днешното тържество- благодарение на неговото съдействие извън залата вече има нова стрийт площадка, която ще ползват всички деца и младежи.

   За кмета на Сливо поле най-важното обаче е възможността по този начин да се задържат младите хора в малките населени места, като им се предоставят добри възможности и да спортуват. Той припомни и направеното по отношение на детските градини, които вече са привлекателно място за децата, спортните площадки, изградени в последно време за различни възрасти .   Възможността младежитете да спортуват активно, дава спокойствие и на родителите за една разумна и полезна ангажираност. Тази зала и тези грижи са част от социалната политика на Общината-  жителите и да имат нормален живот, каза още Атанасов.

    Няма съмнение, че за Сливо поле борбата е на почит. И има защо, след като и Валентин Йорданов е тук, най-популярният и най-уважаваният борец. Това заяви пред младите спортисти и ветерани Красен Кралев. Той благодари и за подкрепата, която получава  в Сливо поле и в областта като водач на листата ГЕРБ- СДС.

   Винаги съм се гордял с успехите на русенската борба, призна емблемата на този популярен за района спорт Валентин Йорданов. Като момче от Сандрово участвах на народните борби именно в Сливо поле, разказа пред вперилите очи в него млади спортисти. Той подари на клуба една своя книга.

   Не остана похвален, но от сърце и Пламен Нунев. Искрени благодарности към него изрази треньорът Иво Каменов за личния му ангажимент и съдействието залата да бъде вече готова .

   В новата спортна придобивка ще тренират близо 30 деца от 8 до 16- годишна възраст, като между тях има и две момичета.

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама