Днес е : Петък, 16 Април 2021

Министерство на здравеопазването публикува заповедта за разхлабване на мерките

Публикация 30 Mar, 2021 / akcent.bg

 

❗️Министърът на здравеопазването нареди от понеделник, 5 април, детските градини и яслите да възобновят работата си. След края на пролетната ваканция на учениците, от 12 април, се възобновява присъственото обучение на децата от 1-ви до 12-ти клас, като графикът ще бъде оповестен в рамките на следващата седмица. Също от 12 април се допускат груповите дейности и занимания в центровете за подкрепа за личностно развитие и центровете за специална образователна подкрепа.
 
❗️От четвъртък, 1 април, се допускат посещенията в кина, театри, музеи, галерии, библиотеки и циркови представления при заетост на не повече от 30% от капацитета на помещенията. Същото условие важи и за занятията от танцовото, творческото и музикалното изкуство.
 
❗️От 1 април се допускат и посещенията на фитнес центрове, спортни зали и клубове и плувни басейни и комплекси при използване на не повече от 30% от капацитета им и спазване на физическа дистанция от най-малко 1.5 м.
❗️От 1 април до 12 април на магазините с нетна търговска площ над 300 кв. м., предлагащи нехранителни стоки, се разрешава работа с клиенти само на откритите площи, прилежащи към търговския обект.
 
❗️Посещенията в заведенията за хранене и развлечения се допускат само в откритите им площи (тераси, градини и др.), при ограничено работно време от 6.00 до 23.00 часа. Изключение са дискотеките, бар-клубовете, пиано баровете, бар-вариете и нощните барове, които остават затворени до края на месец април.
 
  Цялата заповед може да прочетете тук:
    https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2021/03/30/zapowed__rd-01-194-30-03-2021.pdf?fbclid=IwAR0HWHm7RUpiMXy8Mo-ynMQYBd125HZ9pRM-NfZNA8wf3DNMW3Qq85Lruik

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама