Днес е : Петък, 16 Април 2021

Премиерът Борисов: Разхлабваме поетапно мерките на базата на резултатите от ваксинирането и оздравелите пациенти

Публикация 30 Mar, 2021 / akcent.bg

Борисов разгледа новата многофункционална спортна зала, за която правителството отпусна през 2019 г. 1 800 000 лева на община Бяла

    Работата на правителството е фокусирана върху образованието, здравето, спорта и културата. В тази връзка премиерът Борисов разгледа новата многофункционална спортна зала, за която правителството отпусна през 2019 г. 1 800 000 лева на община Бяла. Размерът на залата позволява провеждането на състезания и тренировки по волейбол, баскетбол, хандбал, футбол, тенис, бадминтон, борба, бокс, джудо, вдигане на тежести и др. А през 2018 г. кабинетът осигури на общината 3 682 672 лв. за проект за доизграждане и оборудване на СУ „Панайот Волов“, което е най-голямото средищно училище в общината. В него се обучават около 380 деца от 5 до 12 клас от висококвалифициран учителски колектив. 

   Заедно с него бяха спортният министър Красен Кралев, водач на листата на ГЕРБ в 19-ти МИР Русе, областният координатор и втори след кандидатите за народни представители Пламен Нунев и най-младият участник в предизборната надпревара Георги Кръстев. Домакинът Димитър Славов показа изпълнението на многофукнционалната спортна зала.

   Общият размер на инвестициите в община Бяла за последните 6 години е над 58 млн.лв., посочва Борисов. "Построиха се храмове, пречиствателни станции, рехабилитират се пътища и ВиК инфраструктура, ремонтират се училища и културни институции. Ето защо не съм изненадан от фалшивите новини, с които непрекъснато ни атакуват нашите опоненти. Те нямат едно нещо, с което да се похвалят, а ние пък не сме оставили нито едно населено място без подобрена среда за живот", изтъква още премиерът във Фейсбук.

     „Поетапно и на базата на резултатите от ваксинирането срещу COVID-19 и оздравелите пациенти започваме разхлабване на мерките“ заяви министър-председателят по верме на посещението си в гр. Бяла, Русенско. Премиерът уточни, че детските градини и ясли ще бъдат отново отворени от 5 април, обсъждат се и вариантите за връщането на учениците от 5 до 12 клас от 12 април по определена схема. Ще се разреши функционирането на откритите площи на заведенията, ресторантите, кафенетата, а театри, галерии, музеи, филхармонии, консерватории ще отворят при определен капацитет – първо на 30%, следващата стъпка ще е при заетост на 50%. Предвижда се също отпадането на забраните и за фитнеси и спа центрове.

   „В тази изключително тежка ситуация в света, това е оптималният вариант между прилагането на мерки и психическото здраве на хората“, посочи министър-председателят Бойко Борисов. Премиерът подчерта, че благодарение на усилията на ЕК у нас до края на тази седмица ще пристигнат 230 000 дози ваксини, а за месец април се очакват над 700 000.

   „Разчитам на всички лични лекари, на всички наши медицински специалисти да поставят по 10 000-15 000 ваксини на ден. Това означава, че ще достигнем към 1,5 милиона българи, които или да са ваксинирани или да имат защита с антитела след преболедуване и май-юни вече ще излизаме от пандемията“, категоричен бе премиерът Борисов.

  В Бяла министър-председателят Бойко Борисов обяви още, че са на финална фаза конкурсите за строежа на  магистралата Русе – Велико Търново.

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама