Днес е : Вторник, 7 Декември 2021

Пет са отворените оферти за проектиране при ремонта на Дунав мост при Русе

Публикация 26 Mar, 2021 / akcent.bg

  Отворени са офертите в обществената поръчка за изработване на технически проект за основен ремонт на моста над р. Дунав (Дунав мост 1) между Русе и Гюргево, който съвпада с първокласния път I-2 Русе - Разград. Дължината на съоръжението на българска територия е 1 км. Мостът над р. Дунав при Русе е част от общоевропейския транспортен коридор №9 и по него преминава автомобилният трафик от Източна Европа през България към Турция, Гърция и страните от Близкия изток. Изграждан е в периода 1952-1954 г.

      Отворени са офертите на:

  • АЛВЕ КОНСУЛТ ЕООД;
  • ПРОДЖЕКТ ПЛАНИНГ ЕНД МЕНИДЖМЪНТ ООД;
  • ИНЖКОНСУЛТПРОЕКТ ООД;
  • Ий Кей Джей България Кънсълтинг Енджиниърс ЕООД;
  • ВИА-ПЛАН ЕООД.Бъдещият изпълнител ще трябва да направи подробно обследване на всички елементи от връхната конструкция и долното строене на съоръжението.

    Поръчката включва цялостен оглед на състоянието на стоманобетонната конструкция на пътната част на моста, извършване на геодезически измервания и при необходимост на инженерно–геоложки проучвания. Срокът за изпълнение е 180 дни.  

   Въз основа на изготвения технически проект след това ще се извършат необходимите ремонтни дейности. Готовият технически проект ще определи конкретните ремонтно-възстановителни дейности на съоръжението, прогнозната стойност и срокът за изпълнението им.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама