Мария Бакалова е номинирана за „Оскар“

Мария Бакалова е номинирана за „Оскар“
Публикация   07:08     16 Март, 2021 /     akcent.bg   /     707

   Мария Бакалова е първата българска актриса с номинация за „Оскар“. Тя ще се състезава в  категорията за поддържаща женска роля за играта си в „Борат 2“.

   Бакалова бе първата обявена номинация в живо предаване онлайн от Лондон.

   Номинациите обявяват съпрузите Ник Джонас и Приянка Чопра. Бакалова влиза в конкуренция с актрисите Глен Клоуз, Оливия Колман, Аманда Сайфрид и Юн Йо-джонг.

   Церемонията по връчване на наградите „Оскар“ ще се проведе в ранните часове на 26 април българско време. Обичайно това се случва в края на февруари, но заради пандемията събитието беше отложено.

   Бакалова вече беше номинирана и за "Златен глобус", за приз на Гилдията на сценаристите в Съединените щати на Американско-канадската асоциация на критиците и на британската филмова академия БАФТА.

   Филмът "Манк" на режисьора Дейвид Финчър получи най-много номинации за "Оскар" - общо 10. Това е биографична драма за холивудския сценарист Хърман Манкевич, който пише сценария на „Гражданинът Кейн“.

   Сред категориите, в които е номинирана лентата, са за най-добър режисьор, най-добра актриса в поддържаща роля - Аманда Сайфрид и за най-добър дизайн на костюми.

  С по шест номинации са филмите "Бащата", "Юда и Черния месия", "Минари", "Звукът на метала", "Изпитанието на Чикаго 7"." и "Nomadland" -  с Франсис Макдорманд, която играе жена, напуснала дома си, за да пътува из американския Запад.

   Саша Барън Коен, който е продуцент, режисьор и играе главната роля в "Борат 2" с участието на Мария Бакалова, е номиниран за най-добър актьор в поддържаща роля за участието му "Изпитанието на Чикаго 7". Другите номинирани в тази категория са Даниел Калуя, за "Юда и Черния месия", ЛаКийт Станфийлд за същия филм, Лесли Одъм за "Една нощ в Маями" и Пол Раджи за "Звукът на метала".

Тагове : Бакалова , Оскар ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha