Днес е : Петък, 16 Април 2021

Дни на модата в Париж

Публикация 14 Mar, 2021 / akcent.bg

   В последните дни от Седмицата на модата в Париж представят колекциите си най-емблематичните модни къщи. По подиумите минават вечни марки като CHANEL, Dior, Lanvin, Louis Vuitton. Сутринта на 9-и март започва с модното дефиле на любимата ми модна къща CHANEL и откривам, че видеото е снимано в един от най-често посещаваните от мен нощни клубове в Париж – Castel. Заведението е институция в квартал Saint-Germain-des-Prés в 6-и район на Париж. Това е гастрономичен частен клуб-ресторант, основан от Jean Castel през 1962 г., който тогава е бил наричан „крал на парижките нощи“. 

   „Избрах да отида в Кастел. Наистина харесвам Castel заради многобройните му фоайета, спиралното стълбище, бара, преживяването, предлагано от това място, усещането му за малка къщичка, където моделите могат да се преобличат, да се събличат, да се гримират заедно, да се забавляват като момичета, излезли през нощта навън”.  споделя Вирджини Виард, френски моден дизайнер и креативен директор на Шанел.

   В колекцията се разхождат контрасти на обеми, материали, дух. Дълго палто от туид с шарка тип рибена кост разкрива голи крака, обути в обемни черни ботуши от изкуствена кожа; черен туидов гащеризон, украсен с тънки перлени каишки и насложени дълги колиета. Бяло палто от изкуствена кожа, с двуцветни ботуши, ботуш със сребърен ток за танци. Ски комбинезоните в бял цвят са бродирани с червени и сини шарки,тънки презрамки, розов сатен, вериги, шифон, креп вървят ръка за ръка с модели, вдъхновени от зимния спортен гардероб. Пантофки тип балерина със сребърни пайети, миниатюри от кристал, носени на врата, черна мъжка риза с бяла яка и маншети с луксозен костюм в лурекс, килт от туид върху мрежест гащеризон, бродиран с преплитащи се конци.

    „Тази колекция е комбинация от две влияния: атмосферата на зимните спортове, която обичам, и идеята за готиния шик в Париж от седемдесетте години до днес." – Вирджини Виард.

   След извънредната 2020 г. се пренасяме назад във времето, когато активно пътувахме. Как само ни липсват пътешествията! Колко бяхме привилегировани да летим свободно където и когато поискаме! Днес, часове преди полета си, очакваме с нетърпение резултат от PCR тест, за да научим дали ще ни е позволено да отлетим...С колекцията си за дамско облекло есен/зима 2021 г. модна къща Balmain освобождава умовете и ни пренася в света на приключенията. Дизайните са ориентирани към отличителната красота, открита в униформите на ранните пилоти и астронавти, представени чрез парашутни рокли, ботуши с връзки, bomber якета и гащеризони.

   Аксесоарите представляват значима част от тази колекция. Всъщност точно както играят важна роля в реалните пътувания. Широка гама нови предложения на модната къща се състои от огромни обеци, разнообразие от меки и структурирани ръчни багажи, които всъщност са чанти. Те са покрити с ослепителен набор от цветове и игра на тъкани. Типичният за марката отпечатък тип “лабиринт” е представен в колекцията. Основните цветове на дамските облекла за сезон есен/зима са камуфлажни или футуристично астронавтски. Фантазията на пътешественика е погалена и от силно наситено розово, синьо, зелено, оранжево. Използвани са материали, които напомнят алуминиево термично одеало за първа помощ, макраме, а асиметричните висящи поли на моделите са прихванати с масивни вериги. Връзките като елемент присъстват както при дрехите, така и при обувките.

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама