Днес е : Четвъртък, 8 Юни 2023

Подкрепата с оборотен капитал на засегнатите бизнеси ще продължи през следващата седмица

Публикация 28 Feb, 2021 / akcent.bg

   Подкрепата с оборотен капитал на засегнатите от противоепидемичните мерки бизнеси ще продължи през следващата седмица. Това съобщиха от пресслужбата на НАП.

   Според последните заповеди на министъра на здравеопазването затворени през февруари останаха ресторантите, а до края март и баровете и нощните заведения, запази се забраната и за организираните екскурзии, припомниха от пресслужбата.

   Народното събрание прие промяна, позволяваща на създадените през 2020 г. бизнеси да бъдат подпомогнати за целия период на преустановяване на дейността им, а не само за 1 месец, както беше досега, допълниха още от пресслужбата.

   През следващата седмица всички, които са кандидатствали до момента по програмата и са били одобрени като допустими, ще получат съобщение от НАП чрез системата ИСУН. В съобщението ще получат покана да попълнят оборотите си за месеците, в които не са осъществявали дейност заради въведените противоепидемични мерки.

   За да бъде отпусната бързо поисканата подкрепа, от НАП призовават за реакция в 7-дневен срок. Плащанията ще бъдат извършени след получаване на нотификация от Европейската комисия.

   От НАП проверяват декларираните данни, за да има сигурност, че подпомагането се извършва при спазване на регламентите.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама