Днес е : Събота, 24 Юли 2021

ТМ Tехнолоджи поканени за изработка на уникални изделия в проект към Ламанша

Публикация 22 Feb, 2021 / akcent.bg

Холдинговата структура активно инвестира в оборудване и човешки ресурси

   Русенската машиностроителна компания ТМ Технолоджи е поканена да участва в уникални /думата се използва в прекия ѝ смисъл/ проекти. Проектите ще се развиват в следващите две години. Те са за изработка на 140 т сегменти за линии за боядисване за заводи за производство на автомобили в Дебрецен и Бурса – 94 т., както и изработка на 430 т сегменти за завод за производство на стомана  в Дюнкерк. Не на последно място, машиностроителят има предложение да изработване на уникални изделия, необходими за прокопаването на тунели в посока Ламанша.

     Последният е  за изработване на комплекти опорни фундаменти и стоманени пръстени за машини за прокопаване на тунели общо около 200 т. Пръстените  служат за междинно звено между опорните фундаменти и постоянната циментова облицовка на тунелите и са с външен диаметър 9900 мм. Съоръженията са уникална разработка специално за проекта.

     Впечатляващ е фактът, че русенската фирма е избрана за участие в тези големи проекти на база на необходимите сертификати за качество и предишен опит. За възложителя е важно да е сигурен, че има надежден доставчик, способен да изпълни качествено и в срок възложените метални конструкции.

     Екипът на ТМ Технолоджи е ентусиазиран от засиления интерес към фирмата.

     Виктор Петров, Търговски Директор на холдинговата структура, допълни:
Обстоятелствата са по-различни. Преди отивах да представя фирмата на всяка цена. През 2015 имаше серия терористични актове във Париж в една вечер. Ден по-късно пътувах към френската столица малко след като отвориха границите си отново. Тогава беше организирано изложението, където трябваше да покажа възможностите ТМ Технолоджи. Сега минаваме в стадий, в който имаме предимството че ни търсят световноизвестни машиностроителни конгломерати.

     За всички тези проекти ТМ Технолоджи използва собствен машинен парк и персонал.

     Стратегия и развитие

     Капиталовложенията се насочват се в развитие в индустриите:

  -   корабостроене

  -   възобновяема енергия

  -   производство на ж.п. състав

     Затова се следва амбициозна инвестиционна програма както по отношение на технологично оборудване и обновление, така и в развитие на човешките ресурси.

Коментари

Пеню кяшев  
17:26:29 / 2021-02-25

От ден до пладне

Свързани новини

Реклама

Реклама