Днес е : Събота, 6 Март 2021

Областният управител Галин Григоров положи венец и цветя пред паметника на Васил Левски в Русе

Публикация 19 Feb, 2021 / akcent.bg

   В знак на признателност и по случай 148-та годишнина от гибелта на Апостола на свободата областният управител Галин Григоров положи венец и цветя пред паметника на Васил Левски в Русе. Припомняме, че паметникът беше открит на 11 септември миналата година, като реализирането на тази родолюбива инициатива се случи благодарение на много спомоществователи от Русе и страната.

   За изграждането на паметника беше сформиран инициативен комитет с председател Искрен Веселинов. Няма как да не бъде отбелязана и ролята на вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов, който осигури бронз за фигурата на Дякона, чиято височина е 3 метра. От страна на ръководството на Областна администрация Русе бяха планирани множество прояви, с които да бъде отбелязан днешния ден, който е и сред най-трагичните в българската история.

   За съжаление поради наложените противоепидемични мерки в страната те не успяха да се осъществяват. Въпреки това Григоров приканва всички русенци да отдадат почит пред паметта и делото на Апостола. 

   Същевременно днес от 10.00 часа във Военния клуб в Русе областният управител Галин Григоров ще награди лично призьорите в конкурса за детска рисунка с международно участие „Моят Левски“. 

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама