Винарска къща "Левент" представя новите си вина в Русе през март

Винарска къща
Публикация   14 Фев, 2021   /     Румен НИКОЛАЕВ   /     943

Във време на криза не се правят продуктови изненади, разкри ВИНЕНИЯТ ЕКСПЕРТ Цанко Станчев пред Акцент.БГ

  Цанко Станчев е акционер във "Винарска къща Русе", съсобственик и управител на "Винарска изба - Варна".

   Бил е зам.-директор на винпром Шумен, директор на винпромите във Велики Преслав. Управител на "Домейн Бояр". До края на 2003 г. е и прокурист на "Винпром-Русе", който тогава е притежание на   "Бойяр естейтс".
Цанко Станчев създава малки компании за производство на вино в различни региони, следвайки работещата формула, която прилагат във Франция - няколко големи производители и множество по-малки с регионално значение. Така възникват "Винарска къща Русе", "Витис" - Шумен и накрая - "Винарска изба - Варна".

   Днес Цанко Станчев празнува четири празника- рожден ден, имен ден на съпругата си Валентина, Св. Валентин и не на последно място празника на лозяря Трифон Зарезан. Ето какво сподели специално за Акцент.БТ един от малкото българи с толкова поводи за празнуване в един ден:

  Може да кажа, че винорска къща Левент запази продажбите си през миналата година. В условията на пандемия и на карантина спад от близо 20 на сто не може да се каже, че е нещо притеснитело. Сериозен интерес от страна на ценителите на качествени вина е порявен към Совиньон блан, Траминер & Врачанска теменуга, Розе- Гранд селекшън и К-2.

  Дали ще има изненади по отношение на нови вина през новата 2021 година- по време на криза не се правят никакви изненади, котегоричен е експертът и акционер в реномираната русенска изба.

  И през тази година ще се пият вина от качествено грозде, брано от характерни райони за съответните вина- от Шумен и Варна за белите и от Изворово, Харманлийско за червените.

   Новите вина с познати и доказани с качеството си вкусове вина ценителите ще може да дегостират в Русе през март, обяви Станчев.

 

  

Тагове : Левент , вина , ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още