Днес е : Сряда, 24 Февруари 2021

БСП Русе определи кандидат- депутатите на областен съвет

Публикация 12 Feb, 2021 / akcent.bg

  Русенските социалисти определиха кандидатите за депутати на днешното си заседание на областния партиен съвет, съобщиха за Акцент.БГ участници във форума.

   След като първото място бе определено за Крум Зарков на национално ниво, днес се подредиха и на останалите места в листата.

   Второ място е за областният лидер Пламен Рашев.

   На трета позиция е Ивалинка Цанкова от общинската организация в Иваново. Тя бе и кандидат за кмет на общината.

  Четвъртото място е отредено за гражданска квота - Теодора Евтимова, директор на регионална библиотека.

   На пета позиция е досегашният депутат Георги Стоилов. Според негови съпартийци той влезе в 44-то Народно събрание и заради 10/10.

  На 6-то място е общинският съветник Биляна Кирова, която оглави и новосформирата Комисия за взаимодействие с гражданското общество. От миналата есен е и асистент в Русенския университет.

  На 7-мо място е председателят на младежката структура Нора Стоянова, а на 8-мо- Тодор Йорданов, помощник директор СУ "Васил Левски"- Русе.

 Росен Миланов от Ценово бе временно зам. областен управител в служебното правителство на Огнян Герджиков, излъчено от президента Радев.

  Впечатляващо е участието на професорът от Земеделския колеж и доцент в Русенския университет Любомир Владимиров, бивш депутат и областен лидер на Атака, който бе отстранен от този пост. Владимиров се надяваше да бъде назначен за областен управител на Русе в 3-то правителство на ГЕРБ.

  Членовете на Областния съвет на БСП са гласували за общо 15 свои другари.

 

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама