Днес е : Сряда, 24 Февруари 2021

ЦИК: Предложената от БСП адв. Милена Хинкова ще е председател на РИК- Русе

Публикация 12 Feb, 2021 / akcent.bg

   Председател на РИК-Русе на парламентарните избори на 4 април т. г. ще бъде предложената от БСП адв. Милена Хинкова . Това реши Централната избирателна комисия. До решението на ЦИК се стигна, след като на консултациите, свикани от областният управител Галин Григоров, миналата седмица, партиите не стигнаха до консенсус за състава на РИК Русе. От ВМРО и Атака спориха коя партия да има представител, след като коалиция "Обединени патриоти" е вече в историята, а тя има право на един представител. Решението на ЦИК е, че предложеният от ВМРО Александър Корфонозов ще бъде зам. председател. Другият зам.-председател ще бъде Шейнур Еюб ДПС.

   Миналата седмица от ГЕРБ предложиха за председател на РИК адвокат Николай Братованов. Областният председател на БСП Пламен Рашев се противопостави, като обясни, че те нямат нищо против ГЕРБ да вземат председателското място, но имат възражения срещу Братованов. На местните избори през 2019 г. той остави БСП без председатели на СИК,а решението стигна до съда.

   След като ГЕРБ заявиха, че не са склонни да предложат друг решението остана в полето на ЦИК. Така адв. Милена Хинкова ще е председател, а адвокат Братованов, секретар.

      Ето и останалите членове:

Борислав Венелинов Жечев

Стела Бончева Стоилова

Анелия Недкова Петрова

Миглена Маринова Ангелова

Стефан Атанасов Донев

Екатерина Василева Заякова

Десислава Петрова Дивчева

Яна Данаилова Бобева

Елиз Фикрет Халил

Лиляна Александрова Владимирова

Стефан Димов Бонев

          Районната избирателна комисия встъпва в правомощията си на 13 февруари 2021 г.

   Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез Централната избирателна комисия в 3-дневен срок от обявяването му.

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама