Днес е : Сряда, 24 Февруари 2021

М/к Taunus е десетият кораб на "Рубишипс ООД, закупен в края на 2020 г.

Публикация 19 Jan, 2021 / текст и снимки- Румен НИКОЛАЕВ

Въпреки трудната за икономиката в световен мащаб година компанията за пореден път бележи ръст и на заплати

     М/к Taunus е десетия кораб на "Рубишипс ООД, закупен в края на 2020 г.

Въпреки трудната за икономиката в световен мащаб година, компанията за пореден път бележи ръст и на заплати.

  М/к Taunus, плаващ под немски флаг, е бъдещият 10-ти кораб на "Рубишипс", който предстои да влезе във флотилията на компанията.  Това е поредният самоходен кораб за генерални товари.  Той е с перфектните за тази дейност размери според съвременното корабоплаване - 108 м. дължина и 1800 т. товароносимост. Това са параметри от особена важност  за плаването в Горен Дунав.

   Корабът бе закупен в края на миналата година от Франкфурт и отговаря на всички изисквания за плаване по р. Дунав и по р. Рейн.

С увеличаването на флота "Рубишипс" ООД  ще разшири портфолиото на компанията и ще отговори на завишените изисквания на своите клиенти.

   Българо-австрийското дружество прави поредната сериозна инвестиция в годината, в която корабоплаването също е засегнато сериозно от икономическата криза.

  Този безспорен успех се дължи основно на добрия мениджмънт и завишените критерии към корабните екипажи" - заяви пред Акцент.БГ управляващият директор Роберт Радославов.

  Първият собствен кораб на "Рубишипс" е закупен през 2000 година.  Дванадесет години по-късно, през 2012 г. концернът "Империал Логистик Интернешънъл" влиза в съдружие с успешната русенска фирма.

   През трудната за икономиката в световен мащаб 2020 г, "Рубишипс" бележи за поредна година ръст на финансовите резултати и на работните заплати" - сподели Радославов. Това е част от отговорната социална политика към служителите на дружеството.

 

Коментари

Още Новини

Реклама

Реклама