Днес е : Неделя, 24 Януари 2021

30 процента по-евтини строителни ремонти за година е извършило ОП "Комунални дейности"

Публикация 14 Jan, 2021 / Текст и снимки: Румен НИКОЛАЕВ

Близо 130 улици в Русе ще попаднат в подмяната на водопроводната мрежа след стартиране на ВиК проекта след юни

   Пътна и комунална инфраструктура през 2020 г. и намерения за 2021 г. представиха днес зам. кметовете на Община Русе Димитър Недев и Магдалина Илиева.

  Недев акцентира върху изградената система за видеонаблюдение, която постепенно в края на миналата година вече има работещи 24 часа 400 камери в града. Благодарение на системата са установени всички извършени вандалски прояви, което е позволило злосторниците или родителите им да заплатят щетите.

 По този начин Русе се превърна в по-безопасен за жителите и гостите на града, каза още Недев.

  Той представи и дейността на ОП "Комунални дейности" и неговият директор Димитър Чокоев. Зам. кметът отчете направеното от групите за ремонт на общински сгради, осветление, асфалтиране.

  С 30 на сто са спаднали разходите за ремонт на общински сгради, в това число и на детски градини, отговори на въпрос на Акцент.БГ Чокоев, което е около 60 000 лева.

  Около 130 улици в града ще бъдат разкопани заради подмяна на водопроводи от средата на годината, каза Магдалина Илиева. Все още не е избран изпълнител на проекта за Русе поради обжалване на един от участниците, каза още тя.

  През 2022 година според първоначално заложения план трябва да бъде завършен ВиК проектът, като ще има постоянен контрол от страна на общината по изпълнение на поетите от ВиК дружеството ангажименти.

 

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама