Днес е : Неделя, 19 Септември 2021

Зрелищен град от сняг и лед се издига в Китай

Публикация 10 Jan, 2021 / akcent.bg

   37-ият ежегоден фестивал на снега и леда в Харбин продължава по план, макар и с модификации поради нови огнища на коронавирус наблизо, съобщава Си Ен Ен.

   Зимният фестивал, който е огромно събитие в североизточния китайски град Харбин в провинция Хъйлундзян, привлича туристи от цял Китай и света всеки декември и януари от 1985 г. насам.

   Фестивалът, който продължава, както беше планирано, беше приветстван като знак за успеха на Китай в ограничаването и контрола на коронавируса. Много ограничения са премахнати в цялата страна, като жителите могат да пътуват свободно в границите на Китай.

   Сега обаче малки огнища в близките градове Шънан и Далиан доведоха до промяна в плановете. Докато фестивалът все още е отворен и посетителите могат да си купят билети за разходка и разглеждане на произведенията на изкуството от лед, събития и представления са отменени. Това включваше планирана групова сватбена церемония, която трябваше да се състои на 5 януари. Организатор на събитието потвърди промените пред Си Ен Ен.

d

   „Всички посетители трябва да засилят предпазните мерки, да представят здравните си кодове, когато влизат в парка, да им се измерва температурата, да носят маски по всяко време и да се държат на [безопасно] разстояние от останалите в парка“, се казва в изявление, споделено в социалната мрежа на фестивала медийни страници на 29 декември.

    Годишният фестивал е най-големият в света от този вид.

   Всяка година работниците вадят ледени блокове от река Сонгхуа, които художниците използват като материал за своите творения. Стремежът винаги е да се надмине предходната година, а акцентите на 2021 г. включват “кристален дворец”, напълно функционален “леден бар” с площ от 220 квадратни метра и умален модел на първия самолет в Китай, направен изцяло от сняг./БГНЕС

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама