Днес е : Неделя, 24 Януари 2021

Най-скъпите мъжки костюми

Публикация 04 Jan, 2021 / akcent.bg

   Деловият костюм, традиционно облекло за бизнесмените в западния свят, се носи обикновено с риза и вратовръзка. Такъв, какъвто го познаваме, мъжкият костюм се появява в края на 19 в.

   И макар оттогава модата и стилът многократно да са се променяли, и до днес той остава знак за обществено положение и принадлежност към социална група. Поради това нека се запитаме до каква цена може да излети облеклото на един уважаващ себе си мъж:

Brioni Vanquish II

https://dete.bg/uploads/tinymce/kostium_1.jpg

Цена: 43 000 долара

    През 2009 г. италианската марка Brioni, смятана за най-реномирания производител на мъжки костюми, представя Brioni Vanquish II. Цената се оправда с това, че костюмите са направени от най-фина материя и че вероятността да се засечете с някой, който носи абсолютно същия костюм, е минимална. Произведени са едва около 100 броя в 14 цвята, пише profit.bg.

Alexander Amosu

https://dete.bg/uploads/tinymce/kostium_2.jpg

Цена: 110 000 долара

    Луксозният екстравагантен костюм на Alexander Amosu е произведен от плат от същата фабрика Vanquish II, както и предшественикът му. Цената обаче се оправдава от 9-те диамантени копчета в 18-каратов златен обков. Направата на костюма отнема 80 часа ръчен труд, като по него има 5 000 шева от злато и платина.

R.Jewels Diamond Edition

https://dete.bg/uploads/tinymce/kostium_3.jpg

Цена: 943 000 USD

   Стюарт Хюз и Ричард Джелълс изработват най-скъпия костюм в света, който е „смес“ от дреха и бижу. Материята е кашмирена вълна и коприна, а по ревера и яката, както и отстрани, костюмът е обтъкан с 480 диаманта с общо тегло 240 карата.

Коментари

Още Новини

Реклама

Реклама