Днес е : Неделя, 19 Септември 2021

Топло време и слънце в началото на януари

Публикация 01 Jan, 2021 / akcent.bg

Най-високите температури ще са между 10 и 15 градуса

   Първите дни на януари ще бъдат слънчеви и с по-високи от обичайните за сезона температури.

   На 1 януари времето ще бъде предимно слънчево с по-значителна облачност преди обяд над източните райони. Сутринта на места по поречията ще има мъгли. Ще духа слаб, в Североизточна България до умерен запад-северозападен вятър. Максималните температури ще са между 8° и 13°.

   През първите 10 дни на януари температурите ще бъдат по-високи от обичайните, въпреки че през втората половина от периода ще се понижат, прогнозира Красимир Стоев - синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), цитиран от БТА.

   Облачността ще е разкъсана, на места до слънчево време. Към 4-5 януари на много места в страната ще има валежи от дъжд, в планините над 1700 метра - от сняг. Температурите ще се понижат. През последните дни от периода ще преобладава облачно време и на много места ще има валежи от дъжд, които в Северна и Западна България ще преминават в сняг.

   Най-ниските температури през януари у нас ще бъдат между минус 15 и минус 10 градуса, по Черноморието - около минус 5 градуса, а най-високите температури ще са между 10 и 15 градуса.

   През януари се очаква средната месечна температура у нас да бъде около и над нормата, която в Северна България и по високите полета е между минус 3 и 0 градуса, по Черноморието, в Горнотракийската низина и по долината на река Струма е от 0 до 3 градуса, а в планинските райони - между минус 8 и минус 3 градуса.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама