Днес е : Неделя, 24 Януари 2021

История за изчезването на мъжкия костюм

Публикация 03 Jan, 2021 / akcent.bg

   Кому е нужен нов костюм, ако абитуриентски балове няма, сватбите са отложени неизвестно за кога, а служебните тържества и събитията за срещи с бизнес партньори са забранени? Отговорът на този въпрос поставя на неочаквано изпитание след 30 г. в бизнеса Павлин Андреев, собственик на веригата магазини за мъжка мода "Ендрюс" (Andrews).

   Компанията е известна с официалните и церемониалните си костюми, но също така предлага и ежедневни облекла. До момента, в който със заповед на здравния министър през март бяха затворени моловете, където са повечето магазини на компанията.

   "Онлайн трудно човек може да си купи такива неща. По-слабо е търсенето на продукти, които не можеш да премериш. Панталоните и саката искат корекция в ширина, в дължина. И най-големият проблем бе, че нямаше абитуриентски балове - ту ще има, ту няма да има", описва ситуацията от средата на март насам Андреев. Два месеца по-късно като бумеранг се връщат покупки, направени в началото на годината - абитуриенти и младоженци искат да си върнат костюмите, някои от които са дори коригирани. "Аз ги разбирам естествено, но това бе доста странно половин година по-късно да искаш да връщаш дрехи", посочва той. Така се стига до 70% спад в продажбите, а покупките се превръщат по-скоро в нещо инцидентно.

Коментари

Още Новини

Реклама

Реклама