Днес е : Неделя, 24 Януари 2021

Русе посреща Нова година с празничен телевизионен концерт и заря

Публикация 29 Dec, 2020 / akcent.bg

   Въпреки че извънредните мерки за ограничаване разпространението на COVID-19 попречиха на Община Русе да осъществи по традиционния начин празничния новогодишен концерт на площада, празнично настроение няма да липсва.

   „Нова година от сцените на Русе” e мотото на телевизионния концерт, който Общината подарява на русенци в навечерието на празника. Концертът на 31 декември е с начален час 19:00 и ще се излъчи едновременно по телевизиите Кис 13 и ТVN.

   В пъстрата празнична програма се включват Държавна опера - Русе, Драматичен  театър „Сава Огнянов”, Държавен куклен театър - Русе, Биг Бенд Русе, ФТТ „Найден Киров”, хоровете „Дунавски звуци и „Проф. Васил Арнаудов”, Ансамбълът за ударни инструменти „Ruse Vibes“ на НУИ „Проф. Веселин Стоянов“, вокални и танцови формации към Общинския младежки дом и Общинския детски център за култура и изкуство в Русе, Клубът по спортни танци „Настроение”, Дует „Аморе”, състави към русенски  читалища и др. Телевизионната продукция се реализира от екипите на Кис 13 и ТVN, а водещ, сценарист и режисьор е Илия Деведжиев.

   Новогодишният телевизионен концерт ще завърши с послание на кмета на Община Русе г-н Пенчо Милков, който ще отправи своите благопожелания към русенци, а съвсем на живо небето над града ще бъде озарено от празничните фойерверки, с които точно в полунощ ще бъде отбелязано настъпването на Новата 2021 година.

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама