Днес е : Неделя, 17 Януари 2021

Скандал в Белгия: Разкриха цените на ваксините срещу коронавируса

Публикация 19 Dec, 2020 / akcent.bg

Държавен служител публикува ценовата листа в Twitter

   Разкриха цените на ваксините за коронавирус. Държавен служител от Белгия публикува ценовата листа в Twitter с количествата и цената на всяка ваксина, която държавата възнамерява да купи.

Според изтеклите данни сумите варират между 2 евро и 18 долара. От Европейската комисия обясниха, че цените на ваксините няма да се оповестяват, тъй като това е търговска тайна.

   Данните станали ясни покрай обсъждането на федералния бюджет. Цените на медикаментите на различните фармацевтични компании варират между 1 евро и 78 цента и 18 долара. Най-евтина е ваксината на AstraZeneca, а най-скъпа на Moderna.

   Въпреки, че туит постът с ценовата листа бързо е бил изтрит, това не спря разпространението на информацията. И докато едни са доволни от тази прозрачност, други като фармацевтичните компании твърдят, че случилото се е нарушение на поверителността.

Междувременно френският президент, който е положителен за Ковид-19 увери във видео, че е в добро състояние.

   Все същите са симптомите ми – умора, главоболие, суха кашлица. Ще продължа да работя в координация с моя екип. Ще продължа да се фокусирам върху приоритетните теми – борбата с вируса, управлението, Brexit", обясни той.

   За коледните и новогодишните празници Италия въвежда локдаун. Те са в сила за цялата страна от 24 до 27 декември и от 31 декември до 3 януари. По време на официалните празници страната ще бъде под ограниченията на "червената зона".

   Магазини, които не предлагат стоки от първа необходимост, ресторанти и барове са затворени. Италианците имат право да пътуват само по работа, здравни или по неотложни причини. Премиерът Джузепе Конте заяви, че решението не е било лесно.

 

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама