Днес е : Сряда, 24 Февруари 2021

Сливо поле е от общините в страната, които вече имат 24 часово видеонаблюдение с цялостно покритие

Публикация 17 Dec, 2020 / akcent.bg

 

  Кметът на Община Сливо поле – Валентин Атанасов, председателят на Об. съвет Илиян Иванов, цяото тъководство на общината, управителят на фирмата изпълнител –Радослав Моллов и началникът на РУ – Сливо поле, Валери Иванов, началникът на ПБ Сливо поле -  Красимир Цветанов  баха официални гости при обявяване финала на  проекта за видеонаблюдение на територията на община Сливо поле.откриха.

   Местата са определени от комисия назначена от кмета на Общината, включваща експерти, кметове на население места съвместно със специалисти от полицията в гр.Сливо поле.

   Покрити са входно-изходните артерии на общината и всички ключови кръстовища, обществени сгради, площади и паркове.

   Проектът за видеонаблюдение се финансира от община Сливо поле.

   Кметът .Атанасов подчерта, че това е в изпълнение на политиката на община Сливо поле за подобряване на сигурността и обществения ред.

   Надяваме се с помощта на това видеонаблюдение, което се извършва в реално време, да можем да реагираме своевременно при всички проблеми със сигурността на хората и имуществото.

   Идеята е от следващата година да се обхванат повече населени места и да се над гражда системата за видеонаблюдение. Радвам се, че изпълнителят е фирма от Сливо поле, като по този начин се оказва подкрепа на местния бизнес, а и ще може да се разчита постоянно за съдействие от нейна страна при необходимост, заяви Атанасов.

   Камерите са с много добра разделителна способност и на тях могат спокойно да се различават номера на автомобили и лица.Съобразени с изискванията на МВР.

   Новата система значително ще облекчи работата на полицията, превантивната дейност, както и ще се повиши контролът за движение по пътищата.

   Фирмата – изпълнител на проекта се ангажира, освен с монтажа и инсталацията на системата, но и с профилактиката и поддръжката.

    Сливо поле е от общините в страната, които имат 24 часово видеонаблюдение с цялостно покритие.

   Изграден е Центърът за видеонаблюдение и Системата ще бъде под непрекъснат мониторинг, като има екран за наблюдение има и възможност за запис.

  На входно-изходните артерии и на възлови точки в града са поставени информационни табели за 24-часово видеонаблюдение.

 

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама