Днес е : Неделя, 9 Май 2021

Почти сигурно градините отварят в понеделник

Публикация 08 Dec, 2020 / akcent.bg

Енчо Енчев: Русе също има готовност детските заведения да заработят в началото на новата седмица

    До края на тази седмица почти сигурно здравният министър ще пусне заповед, която разрешава отварянето на ясли и детски градини. Това съобщи самият Костадин Ангелов пред журналисти. Той отбеляза, че това ще стане, ако в четвъртък вечер данните показват забелязващата се тенденция за намаляване на новозаболелите и натиска върху здравната система. Вчера премиерът Бойко Борисов също заяви, че на 14-и, ако цифрите са такива, ще отворят детските градини и яслите, за да може родителите да отидат на работа.

   Обобщена информация за ситуацията в страната се чака в сряда вечер и данните ще бъдат представени в четвъртък на традиционния брифинг. Решение за това, дали ще се отменят и другите ограничения на 21 декември, както е планирано, ще се вземе следващия четвъртък (17 декември).

   "Имаме готовност да отворим яслите и детските градини в София на 14 декември, понеделник, ако се вземе такова решения", каза днес кметът на града Йорданка Фандъкова. Тя допълни, че е добре детските градини да работят, но при спазване на всички мерки и възможност за родителите, които искат, да оставят децата си вкъщи.

   Община Русе също е готова да отвори детските градини и ясли в понеделник, заяви за Акцент.БГ зам. кметът Енчо Енчев. В постоянна връзка сме с просветния министър Красимир Вълчев и следим възможността да се отворят преди първоначално обявената дата- 21 декември.

   Бизнесът все по осезаемо чувства натоварване от тази мярка, тъй като освен болни, част от работещите в предприятията са по домовете си и си гледат децата.

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама