Днес е : Петък, 15 Януари 2021

Астра биоплант търси 4 станции за замерване качеството на въздуха в ДИЗ "Тегра", в Мартен и в Русе

Публикация 19 Nov, 2020 / Румен НИКОЛАЕВ

   Специалисти от Астра биоплант инициират контакти с институти и лаборатории, имащи опит и потенциал да доставят и монтират уреди за измерване показателите на въздуха в района на Дунавска индустриална зона "Тегра", Русе и Мартен, потвърдиха за Акцент.БГ от дружеството.

   Очакването е да се намери независима лаборатория, която да извършва денонощен мониторинг и анализ на състава на въздуха, да предоставя онлайн достъп до показанията, както и до архив от данни." 

    Идеята е на кмета Пенчо Милков, който сподели това виждане с писмо до "Булмаркет", както и в интервюто си пред Акцент.БГ. За да се гарантира производство, което да не буди съмнения и създава напрежение относно спазване на  екологичните норми, по този начин ще се гарантира на гражданите състоянието и качеството на промишления въздух.

  От Астра биоплант обясниха, че търсят и искат да намерят един доставчик и оператор на 4-те станции, за да може резултатите от всяка една от тях да бъдат еквивалентни. Поставянето на станции в Мартен и в Русе и измерването на качеството на въздуха във всеки един момент по едно и също време ще покаже реално за какво замърсяване стана въпрос, казаха още експертите.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама