Събота, 30 Септември 2023

10 години Акцент.БГ- 10 години в полза на обществото и на бизнеса

10 години Акцент.БГ- 10 години в полза на обществото и на бизнеса
Публикация   07:53     16 Ноемв, 2020 /     Румен НИКОЛАЕВ   /     1306

Постоянство, компетентност и открита позиция е в основата на успеха на една е- медия

 3 ноември 2020 година.

   Дата, която ще остане паметна за милиони хора по света. Заради изборите в САЩ. Заради обясненията, че това са решаващи и важни за всички кой ще управлява и накъде ще върви демокрацията и бизнесът…

    В  регионален план 3 ноември е също дата за запомняне. Преди всичко с това, че рекламно- информационният сайт Акцент.БГ прави 10 години откакто  активно участва в обществения живот на региона и на страната.

  Още в първите дни на своята поява електронната медия показа цели и стратегия- да подкрепя и защитава бизнеса и да показва корупционните схеми на местната и държавна власт. Да се опитва да се дистанцира от тяснополитическите конюктюрни интереси на псевдо екосдружения и партийки  с лидери- еднодневки и общински съветници, единствено подвластни на келепира.

   Няма да се спирам подробно на направеното от Акцент.БГ  за тези 10 години. Но със сигурност в момента остана единственото регионално издание, което си позволява анализи на икономически и обществени теми.

  Акцент. БГ  открито застана срещу натиска върху братя Прокопиеви, които бяха принудени да продадат бизнеса с „Каолин”. И рекетът на лицето Емил Георгиев прекъсна, а той получи място в парламента от листата на БСП макар и за 2 месеца.

  Акцент.БГ открито застана и зад Дунарит, когато депутати надничаха от прозорците на парламента, но не пожелаха да се срещнат с работещите или да ги защитят от рекета на едно лице и произвола на държавата.

  Акцент.БГ открито застана зад блокирането на бизнеса на „Булмаркет ДМ” след  безумното решение на финансовия министър Симеон Дянков в полза на „Лукойл”, като алармира за тези незаконни действия Европейския парламент и ЕК.

  Акцент.БГ е бил двигател на редица събития от модната индустрия и фирмите в региона, работещи в нея, включително и на организацията и провеждането на Общински събития с международно участие.

  Акцент.БГ винаги е подкрепял и търсил връзката между бизнеса и Русенския университет като най-естествена връзка, от която основно зависи развитието на Русе и региона.

  Акцент.БГ открито застана срещу  корупционните схеми, които до скоро царяха в БДЖ и обществените поръчки, които цинично пренебрегваха единствения локомотивен завод в страната „Експрес сервиз”. След организирана пресконференция в столицата една от поръчките за 4 млн. лева бе прекратена, а прокуратурата бе принудена да извърши проверка.

  Акцент. БГ вече се утвърди като дългогодишен партньор на курортния комплекс „Албена”, като отново в най-трудния момент- да бъде отстранен изп. директор Красимир Станев застана на позиция за запазване целостта на комплекса.

  Акцент.БГ не се е притеснявал да покаже позицията си  и на представителите на местната власт, които са защитавали строго партийни интереси. Затова няма да бъде невярно, че сайтът е равно отдалечен от партийните централи, като  този факт го прави и еднакво харесван, това сочат и отношенията във времето.

  Акцент.БГ направи разкрития за представители на местната власт и на държавни институции, които в своята непоследователност са действали само и предимно в свой интерес. Така председателят на Об. съвет Васил Пенчев от засл. професор бе приземен и стана отново доцент, какъвто е и всъщност.  Бяха разкрити натиск върху фирми от зоната КТМ  и контролни  институции в града от областния управител Стефко Бурджиев, след като година по-рано ги обикаляше да търси пари заедно със своя заместник Веско Маринов. 

   Теория на вероятностите най-вече в сагата РИОСВ- Полисан – екосдружение „Дунавски регион“, 

   Разследват мартенските еколози за злоупотреба с фалшив документ След измамата с Разрешение за ползване от „Полисан“ изплува още по-голяма и мистична измама- кога, от кого и къде е сътворен фалшификатът.

  Това са част от заглавията, които показват факти, различни твърденията на от група обявили се за екосъвестта на Мартен и интереси срещу бизнеса на фирми от Зоната. Проблемът с различната скица от ОУП в момента не е изключено да се окаже Дежавю с едни и същи участници…

  В същото време Акцент.БГ бе първи, и единствеи,  който продължително и последователно пишеше за проблема с въздуха, който Монтюпе създаваше още преди повече от 5 години. Тогава нямаше нито днешните протестъри, нито медиите, които чакат единствено пресъобщение да им каже „истината”.

  Акцент.БГ открито застана зад двата от директорите на РИОСВ – Дауд Ибрям и Лилия Атанасова. Първият бе жертва на тогавашния френски посланик, която ДПС „подкрепи” мълчаливо и без реакция. Опитът и Лилия Атанасова да бъде пожертвана обаче не успя, тъй като професионалистката се оттегли с достойнство.

   Акцент.БГ с желание и удовлетворение подкрепяше през това време браншовите организации, които от един момент се отказаха и разязаха колективната защита на професионалните интереси по този начин.

  Акцентът в Акцент.БГ „Винен свят” е четен с интерес от читатели от региона и страната. Развитието на винарските къщи и лозарството в региона са приоритет, който достигна и до учредяване на „Винен клуб” с участници ценители на винения еликсир.

  Акцент.БГ е и търсен партньор от страна на Община Русе в редица инициативи. Пясъчните фигури се случваха с безвъзмездното подредничество и доставка на 700 тона кварцов пясък, проучване на Акцент.БГ показа очакванията на бизнеса от местната власт, за организацията на новата транспортна схема и др.

  Благодарение на публикация в Акцент.БГ бе установен авторът на вандалската проява, нарушила целостта на Цигуларчето и др.

  Това четиво е за добронамерени хора, които ще оценят по достойнство стореното от Акцент.БГ досега, а не за онези, които със завист броят „банери” и пресмятат пари.  Просто в случая успехът следва системен и упорит труд и постоянство, каквито, разбираемо, не всеки може да оцени.

 

 

  Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha