Днес е : Понеделник, 27 Юни 2022

Английската гимназия е първата в Русе и една от 4-те в страната с договор за сътрудничество с висше учебно заведение.

Публикация 27 Oct, 2020 / akcent.bg

   МОН одобри споразумението за извършване на съвместна дейност между Английска езикова гимназия “Гео Милев” и Русенски университет “Ангел Кънчев”, съобщиват от средното училище..
 
   Документът предвижда извършване на съвместна учебна и методологична дейност по учебни предмети и модули за придобиване на профилирана подготовка във втори гимназиален етап и цели получаване на висококачествени знания и умения в областта на информационните технологии, STEM направлението и предприемачеството.
  
 Ръководството и педагогическият екип на училището се обединяват около идеята от 2020 година да предложат подготовка по част от профилиращите предмети в съвсем нови за училището области и търси подкрепата на две катедри от Русенски университет.Така гимназията става едно от четирите училища в България, и първото в Русе, с подписан договор за сътрудничество с висше учебно заведение.
   От септември обучението по по-голямата част от модулите от предметите “Информационни технологии” и “Предприемачество” за 61 единадесетокласници се провежда от университетски преподаватели като се използва академичната материално-техническа база на Русенския университет.
 
   Очаква се съвместната работа с университетските преподаватели да повиши както компетентностите на учениците, така и квалификацията на учителите, осигурявайки по-богати възможности за досег с модерен образователен инструментариум и експертиза в областта на технологиите и бизнеса.
 

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама