Днес е : Понеделник, 14 Юни 2021
Парламентарни Избори 11.07.2021

Красен Кралев откри обновената за над четвърт милион зала по бокс в Русе

Публикация 27 Oct, 2020 / akcent.bg

    Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри днес обновената тренировъчна зала по бокс в бившия Техникум по зърнопреработване. Той преряза лентата на новото съоръжение заедно с изпълнителния директор на Боксов клуб „Русе“ Илия Сяров и народния представител Пламен Нунев.  Ремонтните дейности са на стойност 257 000 лева, осигурени от ММС, а в залата тренират повече от 60 деца.

   “Министерството винаги е откликвало на нуждите на русенския спорт. Имаме много обновени обекти за над 5 млн. лева, които сме инвестирали във възстановяване на спортната инфраструктура в Русе през последните 4-5 години и тази зала е една от тях, поредното бижу”, заяви министър Кралев. Илия Сяров на свой ред благодари за подкрепата: „Сбъднахте една наша 12-годишна мечта“.

   По време на визитата си в Русе министърът посети и спортната зала на Светослав Самуилов – Сисо, която е оборудвана с фитнес уреди за деца и младежи в неравностойно положение. Кралев се ангажира да направи рампа, за да се осигури достъпна среда за всички спортуващи.

   Припомняме, че в края на месец юли, тази година, министър Кралев откри и обновената тренировъчна зала на Тежкоатлетически спортен клуб – Русе, разположена на първия етаж в Спортен комплекс „Ялта“. Реконструкцията на залата стана факт по проект, финансиран по Наредба 4 за финансово подпомагане на спортни обекти. Министерството на младежта и спорта финансира със 110 805, 20 лв. ремонта за въвеждане на мерки за енергийна ефективност. По време на строително-монтажните дейности са реконструирани вентилационната и осветителната система в залата. Подменени са покритието на пода, прозорците и отоплителната инсталация.

   Целта на приключилия ремонт бе да се осигурят по-добри тренировъчни условия за повече от 30 млади тежкоатлети, които провеждат занимания в ТСК Русе.
 

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама